České házenkáře čeká Finsko, ženy Slavie silný Trondheim

Soupeřem české házenkářské reprezentace v boji o postup na mistrovství Evropy v roce 2002 bude celek Finska. Rozhodl o tom dnešní los v sídle Evropské házenkářské federace ve Vídni. Ten zároveň přisoudil hráčkám Slavie Praha ve čtvrtfinále Poháru EHF norský Trondheim.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

O postupujícím na evropský šampionát mužů, který se příští rok uskuteční ve Švédsku, rozhodnou dvě utkání. Český výběr se poprvé utká se svým soupeřem 3. června ve finském Espoo, odveta je na pořadu o týden později u nás. Účast na mistrovství, na kterém bude poprvé hrát šestnáct mužstev, si už zajistily domácí Švédsko, Rusko, Španělsko, Francie a Slovinsko. Postoupí také vítězové jednotlivých duelů play-off.

Los play-off: Bělorusko-Island, Itálie-Jugoslávie, Slovensko-Německo, Finsko-Česko, Turecko-Chorvatsko, Bosna a Hercegovina-Dánsko, Litva-Ukrajina, Švýcarsko-Maďarsko, Izrael-Makedonie, Nizozemí-Portugalsko, Polsko-Norsko.

Ve Vídni se dnes losovaly také čtvrtfinálové dvojice ženského Poháru EHF. Házenkářky Slavie Praha čeká nejtěžší možný soupeř - norský celek Byasen IL Trondheim. První zápas sehraje Slavia doma 3. či 4. března, odveta se uskuteční o týden později v Norsku.

Marcel Pencák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme