České házenkářky podlehly na ME Rumunsku a skončily osmé

České házenkářky nedokázaly na mistrovství Evropy v dánském Aarhusu porazit favorizovaný celek Rumunska a po dramatické bitvě prohrály 17:19 a obsadily osmé místo. Zopakovaly tak svůj nejlepší výsledek z roku 1998 z ME v Německu. I tehdy tým vedl trenér Jiří Zerzáň. Ten se tímto šampionátem s reprezentací loučí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

házená

házená | Zdroj: ČTK

V úvodních minutách utkání dominovala na obou stranách hlavně obrana. Skóre narůstalo pomalu a soupeřky získaly výraznější náskok až ke konci prvního poločasu. Bojovným nástupem do druhého poločasu se sedmibrankovou šňúrou a výborným výkonem brankářky Lenky Černá podařilo zvrátit vedení na stranu Českého výběru. Čtyři minuty před koncem vedly naše reprezentantky o jeden gól, pak však byla vyloučena Fabíková a Rumunky v přesilovce vyrovnaly a nakonec přidaly ještě dvě vítězné branky.

Výsledek - o 7. místo:

ČR - Rumunsko 17:19 (8:13)
Sestava a branky ČR: Černá - Zámorská 1, Fabíková 2, Simerská, Knytlová 2, Roubínková, Polášková 2, Adámková 4, Romanová 1, Válová, Čumplová 4/2, Vašková 1.

Nejvíce branek Rumunska: Bradeanuová 6, Dobrinová 3, Amariejová 2, Varzaruová 2/1, Lucová 2.

Rozhodčí: Fernandezová, Permujová (Šp.). Vyloučení: 4:4. Sedmimetrové hody: 3/2:1/1.

Jana Niklová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme