České lodě postupují do dalších bojů

Martin Doktor vyhrál svou rozjížďku na 500 metrů na mistrovství světa rychlostních kanoistů v Szegedu. Mezi osmi soupeři měl přitom i obhájce titulu a trojnásobného olympijského šampióna Andrease Dittmera, který však skončil až šestý. Do pátečního semifinále nicméně rovněž postoupil.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Doktor

Martin Doktor | Foto: martindoktor.cz

V dopoledních rozjížďkách na kilometru prošel Doktor do semifinále z druhého místa, dvojnásobného olympijského vítěze z Atlanty 1996 porazil pouze Rus Maxim Opalev. Dittmer se blýskl nejlepším časem ve své jízdě, ale na kratší trati o několik hodin později se na něm už zřejmě podepsal tréninkový výpadek, neboť jej v posledních týdnech trápily problémy se zády.

Do semifinále na kilometru snadno prošla i Michala Mrůzková z poslední, třetí rozjížďky. K přímému postupu do finále jí na druhém místě scházela necelá sekunda. Na trati 500 metrů Mrůzková nastoupila s Janou Blahovou ve dvojkajaku a třetím místem si bezpečně pohlídaly postup.

Na kilometru pojedou semifinále i zbývající české lodě - deblkanoe Mario Ostrčil, Jakub Homolka, deblkajak Ondřej Horský, Tomáš Ježek, čtyřkajak Jiří Polívka, Jan Andrlík, Jan Souček, Pavel Holubář a čtyřkajak žen Anna Adamová, Jana Šebestová, Klára Ballová a Barbora Futerová.

Na pětistovce zvládli svůj úvodní start v Maďarsku také kajakář Filip Šváb, deblkajak Jan Štěrba, Svatopluk Baťka, deblkanoe Jiří Heller, Jan Břečka a podruhé během dne i ženský čtyřkajak.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme