České mladíky čeká na MS Kostarika

Po prohře s fotbalisty Japonska na MS do 20let v Argentině se naši mladíci přestěhovali s Rosária do Salty a ve čtvrtek je tam čeká zápas proti stejně starým Kostaričanům.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Prohrou si čeští reprezentanti zkomplikovali situaci, protože by jinak postoupili z prvního místa. Především si mohli ušetřit náročnou několikahodinovou cestu až na druhý konec pořadatelské země.

Naši podcenili soupeře a pod dojmem předchozí hladké výhry 3:0 nad Austrálií utkání vypustili. Když se pak chystali k závěrečnému náporu, inkasovali v posledních 15minutách tři branky. Trenér Dušan Fitzel k tomu řekl, že se ve chvíli, kdy z několika šancí našich mohl padnout gól, trefili po chybě obrany Japonci. Gól podle Fitzela tým položil a našim se nepodařilo silou vůle dostat na polovinu soupeře a z dalších dvou brejků znovu inkasovali.

Už na cestě do Salty ale panovala dobrá atmosféra a naši mladíci jsou bojovně naladěni. V letadle se naši bavili, zpívali a to podle Fitzela pomůže týmu, aby uspěl v duelu proti Kostarice. Ten začíná ve čtvrtek 28. 6. 2001 v 19:00 SELČ.

Poslední výsledek českých fotbalistů ze základní skupiny "D" MS do 20let: Česká republika - Japonsko 0:3 (0:0). Sestava ČR: Čech - Leština, Besta, Hübschmann, Glos - Musil (82. Pešír), Živný, Polák, Macek (90. Lafata) - Jun, Šedivec (69. Vidlička).

Konečná tabulka skupiny D: 1. Angola 5 bodů, 2. Česko 4, 3. Austrálie 4, 4. Japonsko 3.

Tomáš Kohout Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme