České moderní pětibojařky jsou třetí na světě

Moderní pětibojařky Alexandra Kalinovská, Lucie Grolichová a Olga Voženílková získaly bronz ve štafetě na MS v italském Pesaru. Češky tak neobhájily zlato z minulého šampionátu, titul tentokrát vybojovaly Maďarky, druhé byly Rusky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Parkurové skákání

Parkurové skákání | Foto: Jan Rosenauer

České pětibojařky vystoupily na stupně vítězů na mistrovství světa potřetí za sebou. Bronz získaly také v roce 2001, loni v San Francisku byly nejlepší. Podle trenéra Jakuba Kučery to určitě není ústup z nejpřednějších pozic. Zároveň byl rád, že jeho svěřenkyně mají na krku medaile.

Zklamání neskrývala v cíli Kalinovská, která v závěrečném běhu na druhém úseku dotáhla vedoucí Maďarku a Rusku a Voženílkové předávala o pár vteřin na prvním místě. Přesto si myslí, že i třetí místo je pěkné. V úvodní střelbě si české trio v porovnání s loňskem pohoršilo. Češky byly čtvrté, ale s větším odstupem na první trojici. V šermu skončily druhé se 70 výhrami a zaplavaly na své úrovni. Po třech disciplínách figurovaly na třetím místě. Parkur byl podle Kučery špatně časově odměřený. A v závěrečném běhu Voženílková na posledním úseku doběhla třetí.

Výsledek-MS-moderní pětiboj-štafeta žen:

1. Maďarsko (Furiová, Simokaová, Vörösová) 5216 bodů, 2. Rusko (Koloninová, Veličková, Zaborovová) 5136, 3. ČR (Grolichová, Kalinovská, Voženílková) 5068, 4. Čína 4768, 5. Británie 4712, 6. Itálie 4704

Lenka Buriánková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme