České plážové volejbalistky skončily třetí na Bali

Plážové volejbalistky Eva Celbová a Soňa Nováková vybojovaly poprvé ve své kariéře třetí místo na Světovém okruhu. Na indonéském ostrově Bali prohrály sice v semifinále s Kubánkami, ale v boji o pomyslný bronz porazily čínské hráčky 2:0 na sety. Jedná se o jejich dosud nejlepší výsledek na Světovém okruhu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Beach-volejbal

Beach-volejbal | Foto: Jan Rosenauer

České reprezentantky byly při absenci brazilských a amerických hráček nasazeny jako číslo jedna, ale v semifinále podlehly Kubánkám Tamaře Larreaové-Perazaová a Dalixii Fernandezové-Grassetové. V utkání o bronz si pak bronzové medailistky z předloňského mistrovství světa spravily chuť hladkým vítězstvím nad Číňankami Jou Wen-chuej, Wang Lu za necelou půlhodinu.

Jejich nejlepším výsledkem v seriálu elitních turnajů bylo dosud čtvrté místo na ostrově Grand Canaria v roce 2001, letos skončily třikrát páté. Celbová s Novákovou zároveň uspěly v generálce na mistrovství Evropy, které se koná v závěru příštího týdne v Turecku. Za své vystoupení inkasovaly prémii 12 tisíc dolarů a získaly 240 bodů do světového žebříčku, v kterém byly před turnajem osmé.

Výsledky:

Finále: Tchien Ťia, Wang Fej (Čína) - Larreaová-Perazaová, Fernandezová-Grassetová (Kuba) 2:0 (17, 19)

o 3. místo: CELBOVÁ, NOVÁKOVÁ (ČR) - Jou Wen-chuej, Wang Lu (Čína) 2:0 (15, 10)

semifinále: Larreaová-Perazaová, Fernandezová-Grassetová - Celbová, Nováková 2:0 (19, 17), Tchien Ťia, Wang Fej - Jou Wen- chuej, Wang Lu 2:0 (18, 16)

Lenka Buriánková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme