České tenistky mezi elitu ve Fed Cupu nepostoupily

České tenistky prohrály v Liberci s Itálií v baráži o postup mezi elitní osmičku Světové skupiny Fed Cupu 2:3. V rozhodující čtyřhře podlehly Vaidišová a Peschkeová páru Schiavoneová, Vinciová dvakrát 4:6. Italky se tak udržely mezi elitou, Češky zůstávají ve druhé Světové skupině.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nicole Vaidišová

Nicole Vaidišová | Foto: sportovci.cz

V dosahu výhry držela český tým šestnáctiletá Nicole Vaidišová. Jednička týmu vyhrála obě dvouhry, ale na rozdíl od předchozího duelu s Japonskem se zápas nevydařil Květě Peschkeové, která "oslavila" své třicáté narozeniny porážkami ve dvouhře i v deblu.

Sobotní dvouhry začala Peschkeová prohrou s třiadvacátou hráčkou světa Franceskou Schiavoneovou. Vaidišová pak stav vyrovnala po jednoznačném průběhu utkání s Robertou Vinciovou, která na kurtu nahradila nemocnou Flavii Pennettaovou. V první nedělní dvouhře si pak talentovaná 181 centimetrů vysoká Vaidišová suverénně poradila se Schiavoneovou.

Přidat třetí bod mohla Peschkeová, ale dvouhodinové klání s uzdravenou Pennettaovou prohrála 1:2. Šanci měla na začátku třetí sady, kdy ale nevyužila dva brejkboly na 2:0 a záhy prohrávala 1:5.

Do rozhodující čtyřhry kapitáni změnili původně nahlášené obsazení párů a poslali na kurt obě jedničky týmů, Vaidišovou místo Ivety Benešové a Schiavoneovou místo Pennettaové. Od začátku čtyřhry vévodily Italky a české dvojici nepovolily za utkání ani jeden brejkbol. V každé sadě jednou prohrála podání Peschkeová, což znamenalo konec nadějí.

Mečbol proměnily Italky trochu kuriózně. Vinciová zahrála forhendový volej do autu, ale Peschkeová nestačila na základní čáře rychlému míči uhnout a dotkla se balonu nohou.

Výsledky:

ČR - Itálie 2:3

Peschkeová - Schiavoneová 4:6, 5:7
Vaidišová - Vinciová 6:3, 6:4
Vaidišová - Schiavoneová 6:2, 7:5
Peschkeová - Pennettaová 4:6, 6:4, 2:6
Vaidišová, Peschkeová - Schiavoneová, Vinciová 4:6, 4:6

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme