České tenistky se udržely ve Světové skupině

České tenistky si zahrají ve Světové skupině Fed Cupu i v příští sezóně. V baráži zvítězily v jihoafrickém Durbanu nad domácím týmem 4:1. V dnešních dvouhrách nejdříve vyhrála Klára Koukalová nad patnáctou hráčkou světa Amandou Coetzerovou a o rozhodující třetí bod se postarala Barbora Strýcová. Nejmladší členka českého týmu porazila Chanelle Scheepersovou. Obě hráčky pak společně vyhrály i závěrečnou čtyřhru nad párem Grandinová, Renckenová.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

tenisový dvorec

tenisový dvorec | Foto: Jiří Hošek

Důležitý krok k vítězství udělala nejdříve Klára Koukalová, která si poradila s domácí jedničkou Amandou Coetzerovou ve dvou setech 6:4 a 7:5. Sedmnáctiletá Strýcová poté v nervózním zápase zdolala Chanelle Scheepersovou také ve dvou sadách 6:4 a 7:6 a zajistila českému týmu rozhodující třetí bod. V závěrečné čtyřhře dostaly příležitost opět Klára Koukalová s Barborou Strýcovou. Jihoafrickou dvojici Nathalie Grandinová, Nicole Renckenová porazily ve třech setech 2:6, 6:4 a 6:1. Česká republika tak porazila v Durbanu Jihoafrickou republiku 4:1.

Výsledky - Fed Cup, baráž:

DURBAN: JAR - ČR 1:4

Grandinová - Koukalová 5:7, 3:6
Coetzerová - Strýcová 3:6, 6:2, 6:2
Coetzerová - Koukalová 4:6, 5:7
Scheepersová - Strýcová 4:6, 6:7 (5:7)
Grandinová, Renckenová - Koukalová, Strýcová 6:2, 4:6, 1:6

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme