České tenistky se ve Fed Cupu utkají s Japonskem

České tenistky přivítají v prvním kole Fed Cupu ve Světové skupině II na jaře příštího roku Japonsko. Zápasy se budou hrát 23. a 24. dubna a los v Moskvě určil i zbývající dvojice - Slovenky budou hrát ve Švýcarsku, Německo s Indonésií a Thajsko s Chorvatskem.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Klára Koukalová

Klára Koukalová

Opora fedcupového týmu Barbora Strýcová byla ráda, že se zápas uskuteční v České republice, stejně tak bývalá trenérka Petra Píchalová-Langrová, která pro Radiožurnál řekla: "Diváci by se měli přijít na zápas podívat. Domácí prostředí bude psychickou vzpruhou pro naše hráčky. Za dva roky, co jsem týmu dělala kapitánku, jsme nehrály doma, takže teď si to budou moci tenistky i diváci užít. Japonky jsou samozřejmě těžké soupeřky, ale pokud by si děvčata za povrch vybrala antuku, mají šanci. Ta Asiatkám nesedne." S Japonskem se Češky doposud nikdy nestřetly, a proto o dějišti duelu rozhodlo losování. Jedničkou Japonek je sedmnáctá hráčka světa Ai Sugijamaová, dvojkou Šinobu Asagoeová (37. na žebříčku WTA) a pozici trojky plní Akiko Morigamiová (68.).

V elitní Světové skupině se představí oba finalisté letošního Fed Cupu na půdě soupeřek: Rusky pocestují do Itálie, zatím ještě stále úřadující šampionky z Francie nastoupí v Rakousku. Američanky budou hostit doma Belgii a Španělsko si pozve Argentinu. Vítězné týmy z druhé skupiny se po Wimbledonu utkají s poraženými z elity o postup do Světové skupiny I pro rok 2006.

Češky letos v prvním kole Světové skupiny, kterou ještě hrálo šestnáct celků, prohrály v Itálii a v baráži pak zvítězily v Estonsku. Družstvo už nepovede Petra Píchalová-Langrová, která ve funkci skončila, nového kapitána tenisový svaz hledá.

Los 1. kola Fed Cupu 2005 (23. a 24. dubna):

Světová skupina I: Itálie - Rusko, USA - Belgie, Španělsko - Argentina, Rakousko - Francie

Světová skupina II: Česká republika - Japonsko, Švýcarsko - Slovensko, Německo - Indonésie, Thajsko - Chorvatsko

Čtvrtfinále a baráž: 9.-10. července

Finále: 17.-18. září

Lenka Buriánková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme