České tenistky znají rozlosování víkendových zápasů Fed Cupu proti Španělsku

V brněnské Nové radnici dnes byly rozlosovány dvojice pro víkendové zápasy prvního kola Světové skupiny Fed Cupu proti Španělsku. V úvodním duelu se v ostré reprezentační premiéře před domácím publikem střetne osmnáctiletá Petra Kvitová se španělskou jedničkou Carlou Suárezovou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová a Carla Suárezová při losování

Petra Kvitová a Carla Suárezová při losování | Zdroj: ČTK

Osmnáctiletá vítězka turnaje v Hobartu Kvitová se proti letošní čtvrtfinalistce Australian Open bude snažit o překvapení. Trenér David Kotyza ale věří, že mladá hráčka před domácím publikem může uspět: "Já myslím, že šanci má, je to herní typ a porazila už i lepší hráčky. Atmosféra bude bouřlivá a věřím, že jí diváci podpoří".

Druhý duel obstará česká hráčka číslo jedna Iveta Benešová s 66. ženou žebříčku WTA Nuriou Llagosteraovou, kterou už jednou dokázala porazit.

V neděli se pak proti sobě postaví týmové jedničky Benešová se Suárezovou a následně Kvitová s Llagosteraovou. V závěrečné čtyřhře by měly nastoupit Benešová s Peschkeovou proti Martínezové s Domínguezovou.

Nehrající český kapitán Petr Pála prozatím nechal mimo hru dvaadvacetiletou Lucii Šafářovou, která je z hráček pro dvouhry na žebříčku až třetí. Sestava nahlášená pro nedělní duely se ale ještě může změnit.

Program: Sobota 7. února: 13:00 Kvitová - Suárezová, Benešová - Llagosteraová. Neděle 8. února: 12:00 Benešová - Suárezová, Kvitová - Llagosteraová, Benešová, Peschkeová - Martínezová, Domínguezová.

Martin Hlucháň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme