České tenistky ztratily naději na finále Fed Cupu

Ani druhé utkání ve finálové skupině tenisového Fed Cupu českým reprezentantkám nevyšlo. Francouzky je rozdrtily snadno a rychle 3:0. Nejprve se Testudová vypořádala s Hrdličkovou, na raketě Mauresmové pak skončila Chládková a skóre prohrou nevylepšily ani Cetkovská s Vaškovou ve čtyřhře.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Alena Vašková

Alena Vašková | Foto: Roland Garos

Květoslavě Hrdličkové se sice v jednotlivých výměnách dařilo, nezvládala ale vlastní podání. O tom hovoří i statistika ze třetího setu, kdy sice jednou vzala Testudové servis, ani jednou v něm ale nedokázala vyhrát hru při svém podání.

Denisa Chládková nepředvedla špatný výkon, což potvrdil i kapitán týmu Jan Šimbera. Hra Mauresmové ale byla o mnoho lepší, zejména co se pestrostí úderů a jejich kombinace týká. Chládková na soupeřku z Francie prostě nestačila.

Mladé české deblistky Alena Vašková a Petra Cetkovská ani neměly nárok na zkušenou dvojici francouzských harcovnic Tauziatovou s Testudovou. Zejména pro šestnáctiletou Cetkovskou je ale Fed Cup cennou zkušeností.

Výsledek: Česká republika-Francie 0:3.

Jednotlivé zápasy: *Hrdličková-Testudová 4:6, 1:6, *Chládková-Mauresmová 2:6, 5:7, *Vašková, Cetkovská - Tauziatová, Testudová 3:6, 2:6.

Zítra od 17:00 hodin čeká české tenistky poslední souboj ve finálové skupině A proti Argentině.

Tomáš Kohout Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme