České týmy v Poháru UEFA se těší na atraktivní soupeře

Všechny tři české fotbalové kluby už znají soupeře, se kterými budou v příštích týdnech bojovat o postup do jarní vyřazovací části Poháru UEFA. Přestože každý z trojlístku Sparta, Liberec a Mladá Boleslav je logicky v jiné základní skupině, jejich los má jednu zajímavou paralelu. Se dvěma papírově obtížnějšími soupeři se české kluby utkají na domácím stadionu, za relativně přijatelnějšími protivníky pojedou ven.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

UEFA Cup

UEFA Cup | Foto: UEFA

Buďme konkrétní - sparťané narazí v pětičlenné základní skupině na Letné na Ajax Amsterodam a Espaňol Barcelona, ven pojedou na hřiště vítěze belgického poháru z Waregemu a do Vídně, za tamní Austrií.

"Myslím, že jsme byli vylosováni do těžké, ale hratelné skupiny. Máme atraktivní soupeře, jako je Ajax, Espaňol a Austrie. Našim cílem je postoupit dál. Musíme se na to dobře připravit, sbírat hodně informací a připravit se na ně tak, aby se postup podařil. Je pravda, že se španělským fotbalem nemáme dobré zkušenosti, ale když utkání dobře připravíme, když je budeme mít dobře zmapované, tak se s nimi dá hrát," tvrdí sparťanský trenér Michal Bílek.

V tradičních formulkách mu notuje i obránce Zdeněk Pospěch: "Jsou to atraktivní soupeři, pro lidi, myslím, že výborní. Bude to velice složité, soupeři jsou strašně silní, ale určitě budeme chtít postoupit."

Také český šampión a lídr aktuální tabulky z Liberce vyhlásil jednoznačný cíl - postup do jarního play-off. O ten bude Slovan hrát v nizozemském Alkmaaru a portugalské Braze, doma na stadionu U Nisy přivítá švýcarské Grasshoppers Curych a také úřadujícího vítěze Poháru UEFA, španělskou Sevillu.

Na tu se už teď těší liberecký gólman Marek Čech: "Proti španělskému týmu jsem nikdy nehrál, ale sleduji španělskou ligu v televizi a vím, že to jsou kvalitní, technické manšafty. Hlavně Sevilla doma bude zajímavá pro naše fanoušky. Nejdůležitější je, abychom doma neztráceli body. Se Sevillou to bude určitě těžký a zajímavý zápas."

Poměrně shovívavý byl los k Mladé Boleslavi, která šla do nyonského losu až z posledního výkonnostního koše. Doma Středočeši přivítají Panathinaikos Atény a Paris St. Germain, mezitím pojedou na hřiště Hapoelu Tel Aviv a Rapidu Bukurešť.

Slovo má mladoboleslavský trenér Dušan Uhrin: "Já jsem rád, že hrajeme s takovými soupeři, jako jsou pařížský St. Germain a Panathinaikos Atény. Pro diváky to bude určitě výzva, aby nás přišli povzbudit, protože doma budeme chtít určitě vyhrát. Venku hrajeme v Tel Avivu a v Bukurešti, to jsou na ven utkání velice těžká. Budeme se snažit postoupit ze skupiny."

Nadšení Dušana Uhrina jeden z jeho svěřenců, do reprezentace čerstvě povolaný záložník Martin Abrahám, nesdílí: "Já osobně jsem čekal lepší los. Francouzi jsou výborní, je to atraktivní soupeř. Ale přál jsem si ještě aspoň jednoho tak atraktivního soupeře. A Francouzům jsem se chtěl radši vyhnout, protože osobně beru francouzskou ligu jako evropskou špičku. Těšil jsem se na Angličany, Italy nebo Španěly, bohužel to nevyšlo."

Snad to vyjde v konečném účtování. Mladá Boleslav vstoupí do skupiny Poháru UEFA druhého listopadu proti Panathinaikosu Atény, už o dva týdny dříve čekají soupeři ze Španělska na zbylé dva české kluby - Sparta přivítá Espaňol Barcelona a Liberec Sevillu.

Vojtěch Bidrman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme