České týmy znají své soupeře v Poháru UEFA

Dnešní los ve švýcarském Nyonu rozhodl o soupeřích čtyř českých týmů pro druhé kolo Poháru UEFA. Největší spokojenost vládne v Liberci, který se střetne s anglickým mužstvem Ipswich Town. Slavii čeká nepříjemný Partizan Bělehrad a Spartu turecký Denizlispor. Nejtěžší los má Viktoria Žižkov, kterou čeká Betis Sevilla.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

UEFA Cup

UEFA Cup | Foto: UEFA

V Liberci vládne s losem spokojenost, trenér Josef Csaplár si druholigový anglický tým přál už v prvním kole: "Anglický fotbal má svoji atmosféru a tradici. Hrát proti anglickému mužstvu je svátek." Ipswich se do Poháru UEFA dostal díky vítězství v soutěži slušnosti. V předkole vyřadili Angličané lucemburský Beggen, v prvním kole přešli přes jugoslávský Sartid Smeděrevo.

Pražskou Spartu čeká ve druhém kole soupeř z asijské části Turecka - Denizlispor. Trenér Jozef Jarabinský je v Turecku oblíbený informace bude získávat od svých přátel, které v Turecku má. Denizlispor vyřadil v prvním kole francouzský Lorient po výsledcích 2:0 a 1:3.

Nejtěžšího soupeře má Viktoria Žižkov, která se střetne s Betisem Sevilla. Aktuálně sedmý celek španělské ligy v letošním ročníku ještě neprohrál. Pro trenéra Vítězslava Lavičku bude utkání velkým svátkem: "Budeme hrát proti mužstvu, které hraje nejlepší ligu na světě. Nechci procentuálně říkat, jakou máme šanci, ale favoritem jsou určitě Španělé."

Jugoslávského mistra Partizan Bělehrad si z nabízené šestice přáli fotbalisté Slavie nejméně. Hráči a funkcionáři jsou sice zklamaní, ale mluví o postupu. Trenér Pražanů Miroslav Beránek si je vědom síly soupeře: "Je to velmi nepříjemné mužstvo a jeho sílu dokazuje postup přes Sporting Lisabon." Partizan bojoval o postup do Ligy mistrů, ale nad jeho síly byl mnichovský Bayern, který zvítězil v obou zápasech - 3:0 a 3:1.

Slavia si vyměnila pořadatelství s Partizanem a úvodní zápas sehraje na půdě soupeře stejně jako Liberec. První zápasy se hrají 31. října, odvety o dva týdny později. Kvůli kolizi dvou utkání v hlavním městě v jeden den si Žižkov posunul úvodní duel už na 29. října.

Los 2. kola Poháru UEFA:

Fenerbahce Istanbul - Panathinaikos Atény

FC Málaga (Šp.) - Amica Wronki (Pol.)

Lazio Řím - Crvena zvezda Bělehrad

Ipswich Town - Slovan Liberec

Ferencváros Budapešť - VfB Stuttgart

Anorthosis Famagusta (Kypr) - Boavista Porto

Dinamo Záhřeb - FC Fulham (Angl.)

AC Parma - Wisla Krakov

RSC Anderlecht - FC Midtjylland (Dán.),

Slavia Praha - Partizan Bělehrad

APOEL Nikósie (Kypr) - Hertha Berlín

Deportivo Alavés (Šp.) - Besiktas Istanbul

Legia Varšava - Schalke 04

Sturm Štýrský Hradec - Levski Sofie

PAOK Soluň - Grasshoppers Curych,

Djurgaardens IF (Švéd.) - Girondins Bordeaux

Viktoria Žižkov - Betis Sevilla

Leeds United - Hapoel Tel Aviv

Austria Vídeň - FC Porto

Sparta Praha - Denizlispor (Tur.)

National Bukurešť - Paris St. Germain

Celtic Glasgow - Blackburn Rovers

Vitesse Arnhem (Niz.) - Werder Brémy

Celta Vigo (Šp.) - Viking Stavanger (Nor.)

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme