Česko hrálo se Švédy 3:3, ale má dva body

Čeští hokejisté remizovali v úvodním utkání turnaje o Pohár Baltiky se Švédskem 3:3. O branky českého týmu se postarali Petr Leška, Pavel Rosa a Zdeněk Sedlák. Zápas ruští rozhodčí ukončili po 60 minutách a pětiminutovém prodloužení, přestože v zápasech Euro Hockey Tour následují v takovém případě samostatné nájezdy. O zisku druhého bodu rozhodl los, v němž vyhráli Češi. Druhý zápas na turnaji sehraje český tým ve čtvrtek od 13 hodin s Finskem.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

ČSLH

ČSLH

Češi prohrávali 0:2, ale nakonec mohli vyhrát, ještě tři minuty před koncem vedli 3:2. Obrat, jaký se týmu, ocenil trenér Vladimír Martinec. "Ze začátku jsme se těžko dostávali do tempa. Neměli jsme moc šancí. Od poloviny utkání jsme začali hrát o hodně lepší hokej. Pomohla k tomu určitě branka Petra Lešky. Začali jsme hrát a vytvořili si nějaké šance," uvedl Martinec. "Dokázali jsme obrátit utkání, což svědčí o dobrém duchu mužstva. Máme tady ze všech nejmladší a je to pro nás velice cenné," doplnil. "Jak my, tak Švédové jsme čekali na penalty. Kapitáni to říkali rozhodčímu oba a on se nevyjádřil. Ten bod může hrát v konečném účtování rozhodující roli a nemělo by se to na takovém turnaji stát," nešetřil Martinec kritikou, přestože los byl pro jeho svěřence příznivější. "Všichni si vzpomenou na to, že to byl skandál." Švédský kouč Hardy Nilsson se netajil zklamáním nad skandálním koncem utkání. "Jsem zklamaný tím, že mohou v tak významném utkání rozhodčí udělat takovou chybu. Měl by to vyřešit alespoň supervizor," mínil Nilsson. "Prohráli jsme ale los a nemůžeme si stěžovat. Měli jsme za stavu 2:0 šance zvýšit, stejně jako za stavu 2:1.

Česko - Švédsko 3:3 (0:1, 2:1, 1:1 - 0:0), branky a nahrávky: 31. Leška (Štrba), 38. Rosa (Kucharčík, Nikolov), 51. Sedlák (Kucharčík, Rosa) - 2. Melin (Davidsson), 22. Artursson (Söderström, Davidsson), 58. Mathias Johansson (Andersson). Rozhodčí: Semjonov - Birjukov, Krapivin (všichni Rus.). Vyloučení: 3:3. Bez využití. Diváci: 1500. Česko: Trvaj - Posmyk, Mudroch, D. Nosek, Gureň, Židlický, Nikolov, Marušák, M. Čech - Vůjtek, Patera, M. Procházka - Ujčík, Čajánek, Štrba - Rosa, Kucharčík, Sedlák - Balaštík, Leška, Pivko. Švédsko: Hadelöv - T. Johansson, Rhodin, R. Sundin, Magnus Johansson, Alavaara, Artursson, Lundström, Bemström - Andersson, Mathias Johansson, Nordström - Zetterberg, Johnson, Weinhandl - Melin, Davidsson, Söderström - Ekman, Eriksson, Hakanson.

Tabulka Euro Hockey Tour: Finsko 12, Švédsko 10, Česko 8, Rusko 8.

David Šprincl, Aleš Procházka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme