Česko nestačilo ve Světovém poháru na tým Chile

Fernando Gonzalez se stal ústřední postavou finále Světového poháru tenisových družstev v Düsseldorfu a svým výkonem vyfoukl českému týmu zlaté medaile ze soutěže oficiálně nazvané mistrovstvím světa. Češi dnes podlehli Chile 1:2 na zápasy, přičemž Gonzalez zdolal Jiřího Nováka a byl nejlepším na dvorci i v rozhodující čtyřhře.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radek Štěpánek

Radek Štěpánek | Foto: Petr Souček

Jediný český bod získal Radek Štěpánek, který podle kapitána celku Jana Kukala po životním výkonu porazil Marcela Riose.

Přehrát

00:00 / 00:00

Radek Štěpánek o zápase

Češi čtyřikrát prohráli první dvouhru, ale zatímco v Červené skupině dokázali vždy vývoj otočit a vyhrát, ve finále už obrat nezvládli.

Výsledek - finále:

ČR - Chile 1:2

Novák - Gonzalez 6:7 (4:7), 6:7 (5:7), Štěpánek - Rios 6:3, 7:6 (7:5), Novák, Štěpánek - Gonzalez, Massu 4:6, 2:6.

Samostatná Česká republika, která se turnaje zúčastnila po pětileté pauze, se na německých antukových dvorcích představila celkem pošesté a v letech 1996, 1998 a 2003 se probojovala až do finále.

Před rozdělením federace si československý tým připsal devět startů: dvakrát se radoval z celkového prvenství (1981, 1987), finále hrál celkem pětkrát.

Vladimír Vokál Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme