Česko ve finále mistrovství světa v hokeji!

Česká hokejová reprezentace postoupila už potřetí v řadě do finále mistrovství světa v hokeji. Pomohla si napínavým semifinálovým duelem proti týmu Švédska. Uplynulo pouhých 20 sekund utkání, když padl první gól, a to do švédské branky. Podařilo se to Robertu Reichelovi. Na začátku druhé třetiny - 22. minutě - vyrovnal stav Modin. Třetí gól padl znovu do naší síťky, a o z hokejky Andrease Johanssona. Ve 12. minutě třetí třetiny vyrovnal Viktor Ujčík. Shodnému skóre nepomohlo ani desetimunutové prodloužení a o konečném stavu 3:2 rozhodly až samostatné nájezdy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český rozhlas 1 - Radiožurnál vysílá z průběhu celého utkání přímou reportáž. Semifinálovým duelem mezi Českou republikou a Švédskem vás provedou Aleš Procházka a Tomáš Lörincz. Druhé semifinále je na programu od 19 hodin, kdy se střetnou mužstva Spojených států a Finska.

Sestava České republiky:

Trenéři obhájců mistrovského titulu ctí tradici, a po čtvrtfinálové výhře nad Slovenskem nezměnili sestavu.

Hnilička - Kubina, Špaček, Pilař, R. Martínek, Kuba, Kaberle - Dvořák, Reichel, Ručinský - Výborný, Dopita, Tomajko - Moravec, Patera, Martin Procházka - Ujčík, Čajánek, Vlasák. Trenéři Josef Augusta a Vladimír Martinec.

Sestava Švédska:

T. Salo - Öhlund, Rohlin, Johnsson, D. Tjärnqvist, Olsson, Nord - Renberg, Jönsson, A. Johansson - Alfredsson, Sundin, Modin - Huselius, Ottosson, Axelsson - H. Sedin, Math. Johansson, Salomonsson. Trenér Hardy Nilsson.

Markéta Kaclová, Vojtěch Bidrman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme