Česko žije fotbalem, hrajeme s USA

Den "D" pro fotbalové fanoušky v Čechách a na Moravě je tady. Tým trenéra Karla Brücknera nastoupil v Gelsenkirchenu k prvnímu zápasu na mistrovství světa proti reprezentaci Spojených států. V sestavě našich hráčů chybí zraněný útočník Milan Baroš, nahradil ho Jaroslav Plašil. Radiožurnál vysílá celé utkání od 18 hodin v přímé reportáži.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fanoušci českého týmu

Fanoušci českého týmu | Zdroj: ČTK

České fotbalisty podporuje v hledišti Veltins Areny nejméně 7000 našich fanoušků. Další stovky marně sháněly na poslední chvíli před stadionem lístky. Jejich cena se na černém trhu vyšplhala až na 400 eur.

Tisíce fanoušků se shromáždily také na mnoha místech doma v Česku. Dresy národního týmu a vlaječky zaplavily například Staroměstské náměstí v Praze, kde mají diváci možnost sledovat utkání na dvou velkoplošných obrazovkách. Všichni věří ve vítězství českého týmu.

Česká reprezentace je favoritem také u bookmakerů. Několik hodin před utkáním se kurzy na vítězství ČR pohybovaly kolem 1,7:1, na remízu 3,5:1 a případné vítězství Američanů by tipujícím vyneslo více než čtyřnásobek vkladu.

Jen u společností Tipsport a Chance činil objem přijatých sázek v součtu kolem deseti milionů korun. Sázkaři o vítězství českých fotbalistů v úvodním zápase světového šampionátu v Německu téměř nepochybují. Porážku proti týmu Spojených států očekávají zhruba jen čtyři procenta z nich.

Tři hodiny před zápasem popřál americkým fotbalistům úspěšný vstup do turnaje i prezident USA George Bush. Hlava státu hovořila s koučem Brucem Arenou zhruba minutu a díky hlasitému odposlechu se hovoru zúčastnili všichni hráči v hotelovém pokoji v Essenu. "V přípravě jste odvedli pořádný kus práce. Celá země stojí za vámi, předveďte jim peklo," vyzval své krajany prezident Bush.

Sestava České republiky: Čech - Grygera, Rozehnal, Ujfaluši, Jankulovski - Poborský, Rosický, Galásek, Nedvěd, Plašil - Koller.

Jan Šmíd, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme