Český atletický svaz určil nominaci na MS

Výbor Českého atletického svazu dnes nominoval jednadvacet reprezentantů na mistrovství světa do Helsinek, které začne 6. srpna. Mezi nominovanými nechybí olympijští vítězové Roman Šebrle, Jan Železný, bývalí mistři světa Tomáš Dvořák a Šárka Kašpárková či bronzový olympijský medailista z Atén Jaroslav Bába. Výbor se rozhodl, že neudělí žádnou divokou kartu a proto do Helsinek odcestují výhradně závodníci, kteří do neděle 24. července splnili nominační limity.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roman Šebrle na olympijských hrách

Roman Šebrle na olympijských hrách | Foto: Roman Růžička

"V okamžiku, kdy bychom se pokusili udělit aslespoň jednu divokou kartu, tak by si jí zasloužilo i dalších deset sportovců. Stáli jsme tedy před rozhodnutím, zda udělit deset karet nebo žádnou. Nakonec jsme se rozhodli, že neudělíme žádnou, " prozradil Radiožurnálu šéftrenér české atletiky Václav Fišer.

V udělení divoké karty doufal především běžec Michal Šneberger, kterému na sobotním mítinku v Heusden-Zolderu v Belgii chyběly k limitu na 1500 metrů pouhé dvě setiny sekundy. Jako poslední se tak do nominace prosadila překážkářka Zuzana Hejnová, která překonala limit i 22 let starý národní rekord v sobotu při vítězném závodu na juniorském ME v Kaunasu.

Složení výpravy přesto ještě může doznat změn. Železný totiž po splnění limitu prohlásil, že se o startu na MS definitivně rozhodne až podle aktuálního zdravotního stavu. Oštěpařského světového rekordmana trápí zejména achillovka a kotník.

Nominace:

Muži:

Jiří Mužík (400 m př.), Jaroslav Bába, Svatoslav Ton (oba výška), Adam Ptáček (tyč), Petr Stehlík (koule), Libor Malina (disk), Jan Železný (oštěp), Lukáš Melich (kladivo), Roman Šebrle, Tomáš Dvořák (oba desetiboj), Miloš Holuša (chůze).

Ženy:

Anna Pichrtová (maraton), Lucie Martincová (100 m př.), Zuzana Hejnová (400 m př.), Iva Straková (výška), Martina Darmovzalová (dálka), Šárka Kašpárková (trojskok), Pavla Hamáčková (tyč), Věra Cechlová-Pospíšilová (disk), Barbora Špotáková (oštěp), Barbora Dibelková (chůze).

Václav Pešička Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme