Český fotbal sužují před vrcholem kvalifikace MS zranění

Trenér české fotbalové reprezentace dnes oznámil nominaci na závěrečné dvojutkání (8. a 12. října) kvalifikace o účast na mistrovství světa, které se koná příští rok v Německu. Po delší přestávce se v Brücknerově výběru objevili obránci Pavel Mareš z Petrohradu, Radoslav Kováč ze Spartaku Moskva a ofenzivní záložník Jiří Štajner z Hannoveru. Ti se do nominace dostali především kvůli zraněním, která zabrání na Letné proti Nizozemsku a v Helsinkách proti Finsku nastoupit některým reprezentačním oporám včetně obránce Marka Jankulovského a dvojici dlouhánů z útoku - Jana Kollera a Vratislava Lokvence.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karel Brückner

Karel Brückner | Foto: Archiv ČRo

Brückner se tak nebude moci spoléhat na výškovou převahu v útočné fázi hry a nebude moci sázet na tradičně fungující spolupráci Kollera s Milanem Barošem. V nominaci jsou kromě Baroše už jen dva útočníci, oba momentálně hrající v Turecku. Jedná se o Marka Heinze z Galatasaraye Istanbul a Tomáše Juna z Trabzonsporu. Při neúčasti Lokvence uvažuje kouč Brückner o tom, že dodatečně povolá Zbyňka Pospěcha, hráče Sparty, který nyní hostuje v Liberci.

Dobrá zpráva přišla Brücknerovi z Bordeaux - sobotní zranění Vladimíra Šmicera nakonec není tak vážné, aby mu v koncovce kvalifikace zabránilo nastoupit. Právě Šmicer je alternativou na levý kraj zálohy. Pravou stranu zálohy měl dosud v reprezentaci "pronajatou" Karel Poborský, po jeho vyřazení z kádru Sparty a přesunu do druholigových Českých Budějovic se však nabízela otázka, zda ho Brückner do svého výběru tentokrát zařadí. Reprezentační trenér však už předem avizoval, že Poborskému pozvánku pošle, a tak se také stalo. Bývalý kapitán Sparty proto bude historicky prvním českým reprezentantem hrajícím až druhou nejvyšší domácí soutěž.

Nominace:

Brankáři: Jaromír Blažek (Sparta Praha, 10 startů/0 branek), Petr Čech (Chelsea, 34/0), Antonín Kinský (Saturn Ramenskoje, 5/0)
Obránci:Zdeněk Grygera (Ajax Amsterodam, 34/1), Tomáš Hübschman (Šachtar Doněck, 20/0), Pavel Mareš (Zenit Petrohrad, 7/0), Zdeněk Pospěch (Sparta Praha, 2/0), David Rozehnal (Paris St. Germain, 14/0), Tomáš Ujfaluši (AC Fiorentina, 41/2), Radoslav Kováč (Spartak Moskva, 3/0)
Záložníci: Tomáš Galásek (Ajax Amsterodam, 46/1), Karel Poborský (České Budějovice, 107/7), Jan Polák (Norimberk, 10/5), Tomáš Rosický (Borussia Dortmund, 48/13), Rudolf Skácel (Heart of Midlothian, 3/1), Vladimír Šmicer (Girondins Bordeaux, 77/26), Jiří Štajner (Hannover 96, 14/2)
Útočníci: Milan Baroš (Aston Villa, 42/26), Marek Heinz (Galatasaray Istanbul, 22/4), Tomáš Jun (Trabzonspor, 8/1)

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme