Český hokejový tým zostudil Slovensko

Jako na tréninku si musel český tým připadat při osmifinálovém souboji mistrovství světa proti Slovensku. Drtivá výhra 8:0 je nejvyšším rozdílem, jakým kdy zápas mezi oběma celky skončil. České mužstvo tak má téměř jisté čtvrtfinále, Slovensko skončí v poli poražených.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokej Česko - Slovensko, Červenka střílí gól

Hokej Česko - Slovensko, Červenka střílí gól | Zdroj: ČTK

Už od prvních minut se hrálo na jednu branku a po tyčích Červenky a Blaťáka se český tým dočkal i trefy mezi ně. Nahození od modré čáry si ze vzduchu stáhl Jágr a zasunul puk za Lašáka. Slovensko ale ani obdržená branka neprobudila. Druhý budíček spadl do jeho branky o 2 minuty později, kdy opět Jágr prostřelil z blízkosti Lašáka. Dezorientovaný, nedůsledný a hlavně nepřesný soupeř nemohl Martina Pruska v české brance vážněji ohrozit. Naopak Ondřej Němec litoval nastřelené tyče východního souseda - zvláště když se o pár minut později prosadil svou třetí brankou na turnaji jiný obránce Miroslav Blaťák. V té době hrál český tým přesilovou hru 5 na 3 a jedinou otázkou už začínalo být ,,kolik". Jednoznačný stav 4:0 po první části pečetil přesným volejem Červenka.

Národní výběr, posílený útočníky Milanem Michálkem a Patrikem Eliášem, pokračoval v aktivní hře plné bruslení i ve druhé části. I proto seděli Češi na trestné lavici jen čtyřikrát a většinou to bylo za fauly nezpůsobené nedostatkem pohybu. Bezradnost Slovenska potvrdila šestá branka českého týmu. Hlinka nabral na modré čáře rychlost, udržel za svými zády dva bránící hráče a mezi nohama třetího poslal puk Kotalíkovi. Trefit odkrytou branku nebyl pro českého hráče problém. Konečnou podobu výsledku podtrhly obě posily, nejprve Michálek tečoval nahození Židlického a vyhnal naštvaného Lašáka z branky. Náhradník Halák inkasoval minutu před koncem druhé části ještě z hole Eliáše, který uzavřel skóre po dvou třetinách.

Jen z povinnosti se hrála třetina třetí, kdy se Slováci snažili alespoň o čestný úspěch. Tým Vladimíra Růžičky polevil v útočné hře a nechal vyniknout také Jakuba Štěpánka. Ten za nejasných okolností vystřídal v 34. minutě Martina Pruska. ,,Tahá mě lehce přitahovač v tříslech. Není to vyloženě řezavá bolest, ale těžko říct, zatím to pouze tahá," říkal po zápase Prusek. Stejně jako on nedohrál utkání obránce Michal Barinka, který má problémy s ramenem.

Česká republika - Slovensko 8:0 (4:0, 4:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 7. Jágr (Rachůnek), 9. Jágr (Čajánek, Blaťák), 13. Blaťák (Rachůnek, Klepiš), 16. Červenka (Vašíček, Klepiš), 26. Kotalík (Hlinka, Čáslava), 30. Červenka (Klepiš, Vašíček), 31. M. Michálek (Židlický, Plekanec), 39. Eliáš (Rachůnek). Rozhodčí: Reiber (Švýc.), Sterns - Feola (oba USA), Wirth (Švýc.). Vyloučení: 4:7. Využití: 1:0. Diváci: 5665.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme