Český hokejový tým zvládl boj o třetí místo v osmifinálové skupině

Česká hokejová reprezentace porazila v závěrečném utkání osmifinálové skupiny Mistrovství světa Bělorusko 3:0 (0:0, 2:0, 1:0).

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

MS v ledním hokeji Česká republika - Bělorusko

MS v ledním hokeji Česká republika - Bělorusko | Zdroj: ČTK

Do poloviny utkání si útočně naladění čeští hokejisté nepřišli na výborně chytajícího Kovala v běloruské brance. Jeho kouzlo odčaroval až v 31. minutě Čajánek, který završil svůj dosavadní výtečný výkon.

Od té doby už svěřenci trenéra Růžičky dál s přehledem kombinovali a trpělivě čekali na další gólové příležitosti. Definitivní uklidnění českých řad přinesla 40. minuta, ve které se v přesilovce dokázal prosadit s chutí hrající Patrik Eliáš.

Třetí třetina přinesla další útočné výpady českého týmu. Jen díky velmi dobře chytajícímu Kovalovi nebyl rozdíl ve skóre daleko větší. Ten totiž do konce zápasu pustil za svá záda pouze jedinou střelu, když se čtyři minuty před koncem trefil podruhé v utkání Čajánek.

Český tým si díky vítězství zajistil třetí příčku v osmifinálové skupině F. O čtvrtfinálovém soupeři výběru trenéra Růžičky rozhodnou až pondělní utkání. Jisté je že se reprezentace vyhne už jistému vítězi skupiny E - Rusku.

Branky a nahrávky:
31. Čajánek, 40. Eliáš (Hemský), 56. Čajánek (Hemský, Jágr). Rozhodčí: Kurmann (Švýc.), Piechaczek (Něm.) - Semjonov (Est.), Oskirko (Rus.). Vyloučení: 6:8. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 3500.

Sestavy:
Česko:
Štěpánek - Židlický, Čáslava, Rachůnek, Blaťák, Polák, Němec, Rolinek - Jágr, Hemský, Čajánek - Michálek, Plekanec, Eliáš - Kotalík, Hlinka, Olesz - Červenka, Vašíček, Klepiš. Trenéři: Vladimír Růžička, Josef Jandač a Ondřej Weissmann.
Bělorusko:
Koval - Rjadinskij, Denisov, Kosťjučenok, Usenko, Baško, Korobov - Děmagin, Grabovskij, Ugarov - Čupris, Michalev, Stefanovič - Kulakov, Stas, Antoněnko - Antonov, Kovyršin. Trenér: Glen Hanlon.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme