Češky mezi fedcupovou elitu nepostoupily

České tenistky nepostoupily do elitní Světové skupiny Fed Cupu. Ve Španělsku prohrály 1:4. Češkám se nevydařily nedělní dvouhry. V souboji jedniček nejprve porazila Anabel Medinaová-Garriguesová Lucii Šafářovou 6:3 a 6:2. Rozhodující třetí bod pak přidala Lourdes Dominguezová-Linová po výhře nad Ivetou Benešovou 6:2, 4:6 a 6:3. V závěrečné čtyřhře podlehla dvojice Barbora Záhlavová-Strýcová, Petra Kvitová páru Virginie Ruanová-Pascualová, Nuria Llagosteraová 4:6, 1:6.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lucie Šafářová

Lucie Šafářová | Zdroj: ČTK

Medinaová trápila Šafářovou liftovanými míči a výborným pohybem. Vracela i údery, které by proti jiné hráčce možná byly vítězné. Česká jednička pro duel ve Španělsku se celý první set prakticky neprosadila při podání soupeřky, často zkazila hned return a vůbec se nedostala do hry. Medinaová se mohla o servis opřít. Při vlastním servisu čelila už v šesté hře třem brejkbolům za sebou, tehdy je však ještě odvrátila. V osmém gamu se už ze stavu 0:40 nedostala a osmadvacátá hráčka světa za stavu 5:3 podávala na vítězství v úvodní sadě. Zvládla to bez ztráty jediného míčku. Hned v prvním gamu druhé sady Šafářová odvracela brejkboly, ale pak se poprvé chytila na returnu a hned si při podání soupeřky vypracovala brejkbol. Nevyužila ho a naopak v pátém gamu podání ztratila, když udělala dvojchybu a vzápětí poslala forhend do sítě. Česká tenistka mnohem více chybovala, prohrála čtyři gamy za sebou i celý zápas.

Benešová vstoupila do zápasu dobře a hned se ujala vedení 2:0, ale to bylo v prvním setu z její strany vše. Často chybovala a Španělce stačilo jen trpělivě vracet míče, aby celý set vyhrála 6:2. Stejný obraz hry pokračoval i ve druhé sadě. Španělka vedla 2:0, než Benešová po osmi ztracených gamech za sebou konečně bodovala. Česká tenistka zpřesnila hru a začala hrát trpělivěji, což jí přineslo brejk a vyrovnání skóre. Do desáté hry vstupovala Benešová s vedením 5:4 v zádech a po prvním neproměněném setbolu jí nakonec soupeřka set darovala. Po shodě udělala dvě dvojchyby za sebou. V rozhodující sadě se Španělka rychle dostala do vedení 4:1. Benešová se ale zvedla a snížila na 3:4. Poté ale udělala několik chyb a set prohrála 3:6.

Španělsko - ČR 4:1

Neděle: Medinaová-Garriguesová - Šafářová 6:3, 6:2
Domínguezová-Linová - Benešová 6:2, 4:6, 6:3
Ruanová-Pascualová, Llagosteraová-Vivesová - Záhlavová-Strýcová, Kvitová 6:4, 6:1

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme