Češky nezvládly čtyřhru a finále si nezahrají

České tenistky si finále Fed Cupu nezahrají. Se Spojenými státy prohrály v Brně 2:3. V rozhodující čtyřhře sice měly Iveta Benešová s Květou Peschkeovou mečbol, ale nakonec Bethanii Mattekové-Sandsové a Liezel Huberové podlehly 6:2, 6:7 a 1:6. Američanky nastoupí ve finále proti Italkám, které porazily Rusko 4:1.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bethanie Mattek-Sandsová, Lizel Huberová

Bethanie Mattek-Sandsová, Lizel Huberová | Zdroj: ČTK

Češky měly šanci hrát finále týmové soutěže poprvé od triumfu v roce 1988, ale nakonec se v Itálii na začátku listopadu představí Američanky.

"Je neskutečný, že se to nepovedlo. Holky byly dvě třetiny lepším týmem, ale v tom je tenis ošemetný. Chyběl jeden míč, ale v tenise není nikdy konec. Míč přišel lehce za čáru, Matteková se vzpamatovala a už to byl otevřený zápas," řekl český kapitán Petr Pála.

Rozhodující čtyřhru začaly lépe české tenitky, především Květa Peschkeová na kurtu dominovala. Naopak se nedařilo Mattekové-Sandsové, která prohrála obě své dvouhry. Ve čtvrté a osmé hře prvního setu jí Češky vzaly servis a zvítězily 6:3.

Ani úvod druhého setu nepřinesl žádnou změnu ve vývoji utkání, nejlepší hráčkou byla i nadále Peschkeová. Češky vedly rychle 3:0 a následně už 5:2. Při podání Mattekové si české hráčky vypracovaly mečbol, který ale nevyužily. A poté přišel velký americký obrat. Peschkeová ztratila své podání, Američanky brejk potvrdily a srovnaly na 5:5. V tie-breaku pak Američanky zvítězily jednoznačně 7:2.

Americké tenistky se vezly na vítězné vlně, naopak Češky byly v útlumu. Ztráta podání hned v úvodu třetího setu znamenala stav 0:3 a po dalších dvaceti minutách měly Američanky první mečbol. Ten ještě neproměnily, ale druhý už jim přinesl postup do finále.

Česká republika - USA 2:3

Šafářová - Matteková-Sandsová 6:3, 6:1

Esa: 5:2. Dvojchyby: 1:6. Vítězné míče: 27:15. Využité brejkboly: 4 z 9 / 0 ze 3. Nevynucené chyby: 17:22. Čas: 1:12 h

Kvitová - Glatchová 2:6, 1:6

Esa: 0:6. Dvojchyby: 3:2. Vítězné míče: 11:19. Využité brejkboly: 1 ze 4 / 5 z 9. Nevynucené chyby: 26:14. Čas: 1:04 h

Benešová, Peschkeová - Huberová, Matteková-Sandsová 6:2, 6:7 (2:7), 1:6

Esa: 1:4. Dvojchyby: 4:1. Vítězné míče: 43:32. Využité brejkboly: 4 z 8 /4 ze 7. Nevynucené chyby: 35:20. Čas: 2:03 h.

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme