Český rozhlas spustil novou stanici Radiožurnál Sport. První host byl Hašek, moderovala Neumannová

Český rozhlas v pátek v 11 hodin spustil svou novou stanici. Jmenuje se Radiožurnál Sport, naladíte ji na digitálních rádiích nebo internetu a uslyšíte na ní sportovní rozhovory, reportáže a samozřejmě také přímé přenosy. Historicky prvním hostem byl Dominik Hašek jako host Kateřiny Neumannové.

Tento článek je více než rok starý.

Praha (Aktualizováno: 11:10 21. 5. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Skoro stoletý je nejen Český rozhlas, ale také jeho sportovní vysílání, které patří mezi jeho ozdoby, i když Josefa Laufera nebo Aleše Procházku vystřídali třeba David Nyč, František Kuna a Jaroslav Plašil.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si příspěvek Jana Suchana k začátku nové sportovní stanice Radiožurnál Sport

Radiožurnál Sport bude vysílat 18 hodin denně a nezaměří se jen na vrcholné sportovní akce, jako jsou tenisový Davis Cup, fotbalová mistrovství Evropy a světa nebo olympijské hry.

„Máme hodně vysílacího prostoru a ten chceme samozřejmě věnovat i rekreačnímu sportu, sportu pro děti a pro mládež. Určitě také nechceme zapomenout na spotřební sport. Posluchačům prostřednictvím různých znalců poradíme, jak sportovat, v čem sportovat, kdy sportovat, jak jíst, jak nejíst atd.,“ vypočítává šéf sportovní redakce Miroslav Bureš, jemuž do týmu k profesionálním rozhlasákům přibylo několik olympijských medailistů, kteří povedou rozhovory se sportovními osobnostmi: Kateřina Neumannová, Andrea Sestini-Hlaváčková, Martin Procházka a Vavřinec Hradilek.

„Baví mě to, je to hrozně zajímavý. Rádio jako médium je mi blízké, protože ho poslouchám, a takhle do toho proniknout zevnitř je zajímavá zkušenost,“ vysvětluje olympionik Vavřinec Hradilek.

Talkshow si můžete poslechnout každý všední den po 10. hodině a kromě olympioniků se v rolích moderátorů vystřídají také herci David Novotný, Ladislav Hampl a Pavel Nečas. Rozhovory, přímé přenosy, reportáže a zpravodajství doplní rocková a popová hudba.

Radiožurnál Sport si můžete naladit denně od šesti ráno do půlnoci v síti DAB+, na internetu, třeba na stránce radiozurnalsport.cz, a dokonce i v televizích.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme