Český sen o finále fotbalového Eura 2004 skončil

Řečtí fotbalisté porazili v semifinále Česko 1:0, a to gólem v první části prodloužení. Zápas rozhodl obránce Dellas ve 105. minutě. Rozhodčí Collina pak po následné rozehrávce ukončil zápas. Vítězové se v neděli střetnou o titul s domácími Portugalci, český tým si už postupem mezi nejlepší čtveřici zajistil bronzové medaile.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

čeští fanoušci

čeští fanoušci | Foto: Michal Kamaryt

Fanoušci usedli před obrazovky nejen doma, ale také v různých barech, restauracích anebo třeba na náměstích, kde pro ně připravili velkoplošné projekce. To ještě lidé netušili, jaké hluboké zklamání je čeká.

Jen Staroměstské náměstí v hlavním městě bylo zaplněno tisíci fanoušky. Zápas sledovali na obřích obrazovkách i v Pardubicích, Teplicích nebo Zlíně. Plné ruce práce měli ale v Praze záchranáři. Jen do konce prvního poločasu museli na Staroměstském náměstí ošetřit osm lidí, kteří zkolabovali během sledování utkání na velkoplošné obrazovce. Nejhůře dopadl muž, který pro otravu alkoholem skončil v motolské nemocnici. Stejně tak byli hospitalizováni ještě dva lidé.

Obdobně tomu bylo i v Řecku. I tam lidé bez dechu sledovali zápas a při jeho rozuzlení vybuchli v nadšení. Řekové jsou ve finále! Naopak v Česku zavládlo ticho a rozčarování.

První poločas skončil bez branek. Český tým v zápase ztratil kapitána Pavla Nedvěda, který musel kvůli zranění ve 40. minutě odstoupit.

Sestavy

Řecko: Nikopolidis - Seitaridis, Katsuranis, Fisas - Kapsis, Dellas - Charisteas, Zagorakis, Basinas (72. Janakopulos), Karagunis - Vrizas (91. Tsartas). Trenér: Rehhagel.

ČR: Čech - Grygera, Bolf, Ujfaluši, Jankulovski - Poborský, Rosický, Galásek, Nedvěd (40. Šmicer) - Koller, Baroš. Trenér: Brückner.

Milan Kopp, Helena Šulcová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme