Český souboj na French Open vyhrál Hájek

Českým tenistům se dnes na grandslamovém French Open dařilo. Do třetího kola postoupili dva ze tří. Lucie Šafářová si hladce poradila s Australankou Prattovou 6:0 a 6:1. Český souboj v Paříži zvládl lépe Jan Hájek, který porazil v pěti setech Bohdana Ulihracha a dosáhl nejlepšího výsledku v kariéře.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Centrální dvorec

Centrální dvorec | Foto: Jiří Hošek

Jan Hájek tak bude překvapivě jediným českým zástupcem ve třetím kole mužské dvouhry. Na pařížské antuce zdolal Bohdana Ulihracha, který nejprve úspěšně prošel kvalifikací a dnes absolvoval druhé pětisetové utkání po sobě. V závěru zápasu se na hře bývalého daviscupového reprezentanta projevila únava. Hájek ve třetím setu prohrával 2:4 a soupeř měl šanci náskok zvýšit, ale nováček v hlavní soutěži Roland Garros nakonec vyhrál v tie-breaku. "Ve čtvrtém setu na mě trochu padla krize, ale začátkem pátého jsem se z ní dostal. Bohdan byl už trochu utahaný, takže byla jen otázka času, kdy ho zlomím a zápas dovedu do vítězného konce," řekl Hájek.

V dalším zápase bude hrát s Kypřanem Marcosem Baghdatisem, loňským finalistou Australian Open. Při jejich zatím jediném vzájemném utkání ho porazil, shodou okolností na antuce. Hájek řekl, že může hrát uvolněně, protože už na pařížském turnaji dosáhl víc, než čekal.

Za své dosavadní nejsnazší vítězství na grandslamovém turnaji označila česká tenistka Lucie Šafářová dnešní výhru 6:0, 6:1 nad Australankou Nicole Prattovou ve druhém kole French Open. Ve třetím kole může být její soupeřkou nejlepší francouzská hráčka Amélie Mauresmová.

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme