Český souboj v Melbourne ovládla Vaidišová

Čtvrtfinálový souboj českých tenistek na Australian Open vyhrála Nicole Vaidišová. Desátá nasazená porazila v Melbourne Lucii Šafářovou 6:1 a 6:4 a podruhé v kariéře postoupila do semifinále grandslamového turnaje. Její soupeřkou bude Američanka Serena Williamsová, která v dramatickém duelu zdolala Izraelku Peerovou ve třech setech.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nicole Vaidišová

Nicole Vaidišová | Foto: AFP

"Lépe jsem servírovala a snažila se od začátku tlačit. Myslím, že se mi to dařilo celý zápas," řekla Vaidišová po pohledném zápase, který divákům v Rod Laver aréně obě Češky nabídly.

Obě hráčky si od začátku vyměňovaly razantní míče a snažily se výměny zakončovat vítěznými údery. Devatenáctiletá Šafářová však výrazně častěji chybovala, čehož její favorizovaná soupeřka využila hned ke dvěma brejkům v úvodním setu. K tomu desátá nasazená přidala účinný servis, při kterém nepřipustila ani jednu možnost ztráty podání, a radovala se za půl hodiny z vítězství 6:1.

Úvod druhého setu nabídl stejný obrázek jako závěr toho předchozího. Hned v první hře udělala přítelkyně Tomáše Berdycha, který sledoval zápas z hlediště, obrovskou chybu při úderu nad hlavou a prakticky darovala soupeřce svůj servis. V následující hře si však slabší chvilky vybrala i sedmnáctiletá Vaidišová a Šafářová brejkem ukončila sérii šesti prohraných gamů za sebou.

Tím se dostala zpátky do zápasu. Přestala kazit a začala hladce vyhrávat hry při svém podání. Naopak Vaidišovou jistota na servisu opouštěla, a když si v jedné hře dovolila i tři dvojchyby, musela o každý game tvrdě bojovat. Šafářová měla za stavu 4:3 šanci na brejk, ale míč rozehraný na vítězné zakončení poslala do autu. Vzápětí Vaidišová předvedla výborné returny a znovu prolomila Šafářové servis. Při následujícím podání na vítězství v zápase si už šanci nenechala vzít a proměnila hned první mečbol.

"Měla jsem ve druhém setu šanci, ale nevyužila jsem jí a Niki to pak doservírovala. Ale nebrečím a nevěším hlavu," konstatovala Šafářová.

"I když byl první set 6:1, tak jsme hrály super tenis, obě velmi dobře. Já pak udělala pár chyb a možná zbytečně jsem ztratila jeden servis," uvedla Vaidišová.

"Hrajeme podobný tenis. Na vítězství jsem potřebovala dobře podávat, to byl dnes ten hlavní rozdíl. Nicole servírovala skvěle. Já se bránila a těžko se mi dostávalo do agresivity," řekla Šafářová, která na cestě k životnímu výsledku vyřadila obhájkyni prvenství Amélii Mauresmovou. "Tenhle výsledek je pro mě povzbuzení. Před sezonou jsme zkusili něco nového a ono to zafungovalo, takže v tom budeme pokračovat do budoucna," dodala.

Vaidišová zopakovala úspěch z loňského Roland Garros, kde také postoupila do semifinále. "Na French Open to bylo poprvé, obrovské nadšení. Teď už to není taková euforie, protože člověk už v semifinále byl. Ale pořád jsem z toho nadšená a těším se na další zápas," řekla Vaidišová, která Šafářovou porazila potřetí ze čtyř vzájemných zápasů, ale poprvé se jí to povedlo ve dvou setech.

Dvouhra žen - čtvrtfinále:

Vaidišová (10) - Šafářová 6:1, 6:4, S. Williamsová (USA) - Peerová (16-Izr.) 3:6, 6:2, 8:6

Dvouhra mužů - čtvrtfinále:

Roddick (6-USA) - Fish (USA) 6:2, 6:2, 6:2, Federer (1-Švýc.) - Robredo (7-Šp.) 6:3, 7:6, 7:5

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme