Český tým zahájí osmifinále proti Švýcarům

Hokejisté ze země Helvétského kříže budou dnes v noci prvním soupeřem našich hokejistů v osmifinálové skupině E na MS v Kanadě. V sobotu večer čeká české reprezentanty Bělorusko a v noci z neděle na pondělí tým Švédska. Ze skupiny, v níž hrají ještě Rusko a Dánsko, postupují do čtvrtfinále první čtyři týmy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

MS v hokeji 2008 Kanada

MS v hokeji 2008 Kanada | Foto: IIHF.com

Hokejisté Švýcarska včera překvapivě, ale zaslouženě porazili Švédsko 4:2 a vyhráli skupinu A bez ztráty bodu. Naše hokejisty tak v noci čeká nelehký zápas proti soupeři, jenž výborně brání a dosud na turnaji inkasoval pouze čtyři góly. Ani Bělorusy, kteří si postup zajistily v přímém souboji s Francií, neradno podceňovat. K mužstvu se již připojili bratři Kosticynové z Montrealu Canadiens a nastoupí tak proti svému spoluhráči Tomáši Plekancovi. Výkony Švédů jsou zatím trochu zklamáním, pouze proti Francii si tým s chutí zastřílel. Mužstvo však posílil brankář Newyorských Rangers Henrik Lundqvist.

Čeští hokejisté vstupují do osmifinále v dobré pohodě. Sehráli výborný zápas se silnými Rusy, a bez problému si poradili s Dánskem i Itálií. Ofenzivní síla našeho týmu může soupeřům nahánět strach. Eliáš, Erat, Hlinka, Vrbata, Kotalík podporováni obránci Kaberlem a Židlickým představují hlavně v přesilových hrách velikou sílu. Obranu ještě vyztuží Michal Rozsíval z Rangers, naopak útočník Milan Michálek ze San Jose zřejmě nepřijede. Postup do čtvrtfinále je povinností.

Michal Ebr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme