Českým hokejistům se Švédské hry nevydařily

Čeští hokejisté skončili na Švédských hrách poslední. Své účinkování na třetím podniku Euro Hockey Tour ale zakončili výhrou - vítěze turnaje Rusko porazili 4:2. Předtím ale vysoko prohráli v Tampere s Finskem 1:6 a domácímu Švédsku podlehli 2:4.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česko - Rusko

Česko - Rusko | Zdroj: ČTK

Kdyby čeští hokejisté odehráli celý třetí turnaj Euro Hockey Tour tak jako druhou třetinu zápasu s Ruskem. Pak by rozhodně neskončili na posledním místě tabulky Švédských her. Jenže na kdyby se nehraje a vítězství nad neoblíbeným soupeřem, kterého národní tým dokázal v normální hrací době pokořit po dlouhých deseti zápasech, nesmí zastřít předchozí dva neúspěchy.

Než reprezentantům došlo, že na mezinárodní scéně si nemohou dovolit to, co v ligové soutěži, a že bez poctivé defenzívy to prostě nepůjde, byl možný úspěch na turnaji v tahu. Česká reprezentace své úspěchy povětšinou slavila, pokud dbala na obranu, dobře chytali brankáři a dařilo se z brejků. Jako by si to Češi konečně uvědomili až v závěrečném utkání s Rusy, kterým už vlastně o moc nešlo, stockholmské prvenství měly dávno v kapse. Je to alespoň povzbuzení a poučení pro poslední turnaj Euro Hockey Tour, který bude v dubnu hostit Liberec. Ale tam už víc než o výsledky a konečné pořadí v seriálu, ve kterém mohou Češi i po Švédských hrách stále pomýšlet na druhou příčku, půjde o možnost prosadit se do nominace pro mistrovství světa v Kanadě. Teď se ukázalo, že někteří hráči, jako třeba útočnici Marek, Klepiš, Netík i nováčci Kašpařík s Lukešem nebo třeba obránce Melichar, určitě šanci zahrát si o světové medaile mají.

Filip Šedivý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme