Čeští baseballisté na boje o medaile nedosáhli

Česká baseballová reprezentace byla krůček od vytouženého čtvrtého místa v semifinálové skupině ME, které by jí kromě zápasu o bronz přineslo i premiérovou účast na světovém šampionátu. Do Tchaj-wanu, kde se mistrovství světa bude v roce 2007 konat, však poletí Němci. Ti totiž ve včerejším klíčovém utkání nedali našemu výběru - lidově řečeno - ani čuchnout a vyhráli 11:2.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nadhazovač Petr Pacas

Nadhazovač Petr Pacas | Zdroj: ČTK

Zaplněný stadion v Praze Krči hnal od osmé hodiny večerní českou reprezentaci za vítězstvím, ale už úvodní směna ukázala, jak silným soupeřem Němci budou. Nadhazovač Petr Pacas nebyl stoprocentně ve své kůži a pálkař Marvin Appiah dostal svůj tým do vedení tříbodovým homerunem. Češi se nepříznivým vývojem zprvu nenechali zaskočit a ve druhé směně snížil Jakub Hajtmar, jenž doběhl po odpalu Petra Barocha

Na nejtěsnější rozdíl jediného bodu se Češi dostali po dvou chybách německé obrany. Bylo to však v zápase naposledy, kdy se ocitl náš celek tak blízko vyrovnání. Všechny další pokusy o srovnání skóre Čechům nevyšly a němečtí hráči bodově odskočili dalším tříbodovým homerunem na začátku sedmé směny. Jeho autorem byl Simon Gühring. Odpalu za plot však předcházela chyba Petra Barocha, kterému míček proklouzl pod rukavicí. Mohl totiž zahrát třetí aut a vyhnat Němce z pálky.

Utkání provázely i některé emotivně vypjaté mometny. Trenér naší reprezentace Rick Jacques po sporném výroku rozdodčího na první metě neváhal vystartovat do pole a od plic sudímu sdělil svůj názor k dané věci. Na kopeček pro nadhazovače pak Jacques poslal místo Pacase Jana Homolku, ale Alexander Lauterbach změnu nijak nerespektoval a odpálil jednobodový homerun. Ani další nadhazovač Zdeněk Kocman německé pálkaře nevymazal. Důrazní Němci ještě v osmé a poslední směně čtyřikrát bodovali. dalo by se řívt, že jim vyšlo, do čeho praštili.

Výsledek nakonec vypadal krutě - 2:11. I tak zůstala českému výběru malá naděje na postup. Ta však vzala za své, když Němci dnes odpoledne porazili Francouze 2:0 a na úkor našeho týmu postoupili do boje o bronz a probojovali se na světový šampionát. Čeští baseballisté dnes svou pouť turnajem zakončí zápasem s favorizovanou Itálií.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme