Čeští fotbalisté byli za remízu s Dánskem rádi

Ve třetí minutě nastaveného času zachránili čeští fotbaloví reprezentanti díky brance Milana Baroše remízu v přípravném utkání s Dánskem. Hosté sice v Praze na Letné vedli od 28. minuty gólem Lövenkrandse a minutu po vypršení normální hrací doby nedali penaltu, těsně před závěrečným hvizdem ale přesnou hlavičkou Baroš srovnal.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Milan Baroš

Milan Baroš | Foto: fotbal.cz

Barošův gól částečně vylepšil dojem z matného představení českého týmu. Ten nechal vzpomenout na srpnový nepovedený přípravný zápas proti Srbsku, v němž Brücknerův tým naposledy poznal přemožitele. A dnes Čechy od prohry dělilo jen pár okamžiků. Reprezentační debut si ve třiceti letech odbyl liberecký gólman Marek Čech a po více než pěti letech se v dresu národního týmu objevil slávistický útočník Stanislav Vlček. Češi v chladné atmosféře na hřišti tápali. Ve čtvrté minutě se sice do nadějné šance prodral Baroš, ale při nepřesném zakončení potvrdil, že neprožívá úplně šťastné období kariéry. Dánové trpělivě vyčkávali na vlastní polovině, hru opřeli o dva defenzivní štíty v záloze, ale ihned po získání míče vyráželi k nebezpečným kontrům. V páté minutě musel první ostrý zákrok v reprezentaci předvést Čech proti střele Daniela Jensena, ten samý hráč zamířil o tři minuty jen těsně vedle. Domácí tým se hledal hlavně při pomalé přechodové fázi, kde byla citelně znát absence kapitána a klíčového hráče Tomáše Rosického. Na hrotu zase chyběla další zraněná opora Koller.

Ve 20. minutě mohl zamlklé publikum rozehřát Polák, ale po dobré akci Baroše nepovedenou střelou dobrou šanci promarnil. Trest na sebe nenechal dlouho čekat. Ve 28. minutě vyslal Daniel Jensen kolmicí vpřed Lövenkrandse, ten si v pokutovém území pohrál s kapitánem Ujfalušim i stoperem Rozehnalem a na křížnou střelou útočníka Schalke 04 brankář Čech nedosáhl. Kouč Brückner sáhl o poločase hned ke třem změnám v sestavě. Premiérový start v reprezentaci si připsal záložník Zenitu Petrohrad Šírl, nevýraznou ofenzivu měli pozvednout Lafata a Heinz, který se v týmu objevil poprvé od červnového mistrovství světa. Rošády v sestavě hru částečně pozvedly, právě po akci střídajících hráčů měli Češi blízko k vyrovnání, ale Šírl po Lafatově centru pálil zblízka vysoko nad branku. Český tým strávil valnou většinu druhé půle na útočné polovině, jenže stereotypní akce zastavovala dánská obrana bez větších potíží. Hosté naopak mohli v poslední dvacetiminutovce svůj náskok několikrát pojistit. V první velké šanci selhal v 74. minutě mladík Bendtner, gólman Čech vzápětí skvělým zákrokem zachránil svůj tým proti Thygesenovi. Z dalšího protiútoku mohl český tým vytrestat Dennis Sörensen, jenže zamířil nad branku.

Necelých sedm tisícovek diváků pak na české reprezentanty spustilo ohlušující pískot. V první minutě nastaveného času ještě mohl dánskou výhru zvýraznit Daniel Jensen, ovšem jeho penaltu chytil skokem k pravé tyči Čech, který předtím fauloval Thygesena. Dorážku poslal Sörensen do břevna. Dánům se to vymstilo. Když už se viděli s výhrou v kapse, poslal Plašil přesný centr do pokutového území a pohotový Baroš hlavičkou do spodního rohu branky vyrovnal. Pokořil tak svého spoluhráče z Aston Villy brankáře Thomase Sörensena, proti kterému se dvakrát prosadil i ve slavném čtvrtfinále mistrovství Evropy před dvěma lety.

Vojtěch Bidrman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme