Čeští fotbalisté porazili Rakousko 4:0 a vedou skupinu

Čeští fotbalisté si připsali další tři kvalifikační body - v poměrně jednoznačném utkání porazili na Letné Rakousko 4:0. Český tým se tak o skóre posunul do čela tabulky třetí kvalifikační skupiny před Nizozemsko, které až gólem van Bommela šest minut před koncem vyhrálo v Moldavsku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Koller

Jan Koller | Foto: Michal Doležal

Čeští fotbalisté začali útočně a v prvních desítkách sekund si vytvořili několik dobrých střeleckých příležitostí. Ani jedna z nich ale neskončila gólem a přibližně od desáté minuty se o občasné protiútoky začal pokoušet i soupeř. Na chvíli to vypadalo, že se hra vyrovnává, ale ve 20. minutě vysunul Poborský Nedvěda a ten parádně přehodil rakouského gólmana - 1:0. Ještě do poločasu se diváci na Letné dočkali dalších zajímavých akcí a ve 32. minutě i druhého gólu. Chybu soupeřových obránců potrestal Koler, který se pětadvacet metrů od branky zmocnil míče, udělal kličku i brankáři a zvýšil na 2:0. Vyprodané tribuny se fotbalem bavily a pohodový fotbal hrál i náš tým.

Druhý poločas začali naši znovu náporem, ze kterého ale vytěžili jen sérii rohových kopů. Až v 56. minutě utekl Baroš Kovačevičovi, v pokutovém území byl sražen a rozhodčí Nieto vynesl verdikt: červená karta pro viníka a navíc penalta. K ní se postavil Jankulovski, poslal brankáře doleva a zamířil na opačnou stranu. V 63. minutě poslal Nedvěd dopředu Jankulovského, který si pohrál s jedním z obránců a posadil přesný centr na hlavu Jana Kolera. Ten se trefil podruhé a zvýšil na 4:0. Favorizovaný český výběr pak zápas bez větších problémů dovedl do vítězného konce a v tabulce třetí skupiny se posunul na první místo před Nizozemsko, které vyhrálo v Makedonii těsně 2:1.

Česká republika - Rakousko 4:0 (2:0)

Branky: 32. a 63. Koller, 19. Nedvěd, 56. Jankulovski z pen. Rozhodčí: Nieto - Carrasco, Rivera (všichni Šp.). ČK: 55. Kovacevic (Rak.). ŽK: Jankulovski - Herzog, Hieblinger. Diváci: 17.150.

Sestavy:

Česká republika: Čech - Grygera, Bolf, Ujfaluši, Jankulovski - Poborský, Galásek, Nedvěd (74. Vachoušek), Šmicer (63.Rosický) - Koller (79. Lokvenc), Baroš.

Rakousko: Mandl - Scharner, Stranzl, Hieblinger, Pogatetz - Schopp, Aufhauser, Flögel (46. Wagner), Weissenberger - Herzog (53. Kovacevic), Haas (64. Dospel).

Další výsledky:

Skupina 1: Slovinsko - Kypr 4:1, Izrael - Francie 1:2. Skupina 2: Dánsko - Bosna a Hercegovina 0:2, Lucembursko - Norsko 0:2. Skupina 4: Polsko - San Marino 5:0, Maďarsko - Švédsko 1:2. Skupina 5: Litva - Skotsko 1:0. Skupina 6: Sev. Irsko - Řecko 0:2. Skupina 7: Slovensko - Lichtenštejnsko 4:0, Anglie - Turecko 2:0. Skupina 8: Estonsko - Bulharsko 0:0, Chorvatsko - Andorra 2:0 Skupina 10: Gruzie - Švýcarsko 0:0, Albánie - Irsko 0:0.

Tomáš Lörincz Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme