Čeští fotbalisté propadli na Islandu

Čeští fotbalisté dnes prohráli v kvalifikaci mistrovství světa v Reykjavíku s Islandem 1:3 a jejich vyhlídky na postup na šampionát se výrazně zhoršily. Trenér Jozef Chovanec musel strávit nejhorší prohru za tři a půl roku na reprezentační lavičce.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ve 4. minutě pronikl domácí obranou Nedvěd, ale k zakončení se už nedostal. V 10. minutě měl další šanci po rychlém úniku Poborského, ale jeho hlavička mířila příliš vysoko. V 28. minutě se radoval Koller, ale radost mu pokazil ofsajd. Ve 40. minutě po potyčce v přerušené hře se italský rozhodčí Messina přiběhl poradit se svým kolegou na čáře a k všeobecnému překvapení vytáhl červenou kartu. Ani sami Islanďané nevěděli, co se děje, a jejich kapitán Sverrisson si už sundával pásku v domnění, že vyloučeným hráčem je on. Ale karta byla určena pro Kollera, údajně za plivnutí na soupeře. Těsně před přestávkou pak rozehrál Gudjohnsen přímý kop a Sverrisson ve vzdušném souboji s Týcem poslal míč hlavou do sítě. Vyrovnat se našim v nástupu do druhé půle nepodařilo, naopak v 66. minutě česká obrana zaváhala a Srníček byl proti dvěma protihráčům bezmocný. Sigthórsson poslal míč do sítě z ofsajdu, ale Messinagól uznal. Protesty byly marné, jejich výsledkem byly jen žluté karty pro Poborského a Nedvěda, který tak bude chybět ve středu proti Maltě.

Pak už hrál český tým vabank, stále však narážel na islandskou tvrdost. V 78. minutě nachytal Sverrisson Srníčka střelou z přímého kopu z 28 metrů a trápení českého týmu dovršil. Minutu před koncem vydařenou střelou z dálky snížil Jankulovski.

Branky: 45. a 78. Sverrisson, 66. Sigthórsson - 89. Jankulovski. Rozhodčí: Messina - Di Mauro, Babini (všichni It.). ŽK: Gudjónsson, Sigthórsson, Marteinsson - Baroš, Nedvěd, Horváth. ČK: 40. Koller. Diváci: 5200.

Sestavy:

Island: Arason - Helgason, Sverrisson, Hreidarsson, Vidarsson - J. Gudjónsson, Marteinsson (84. L. Sigurdsson), Grétarsson, Gudjohnsen (74. Baldvinsson) - H. Sigurdsson, Sigthórsson (74. Helguson).

ČR: Srníček - Grygera (67. Horváth), Johana, J. Novotný, Týce - Poborský (67. Lokvenc), Jarošík (46. Jankulovski), Rosický, Nedvěd - Baroš, Koller.

Filip Šedivý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme