Čeští fotbalisté si odvezli z Arménie tři body

Čeští fotbalisté vezou po výhře 3:0 v Arménii další tři body do kvalifikace MS. Branky vítězů stříleli výhradně opory Dortmundu: Koller se zapsal mezi kanonýry dvakrát, Rosický jednou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

fotbalisté

fotbalisté

Už v 55. vteřině mohl Koller přidat další do své sbírky reprezentačních gólů, ale domácí ještě jeho oblouček přes brankáře Beteho díky Melikjanově odkopu odvrátili do bezpečí. Jenže stejný hráč už nedokázal dortmundského obra uhlídat při trestném kopu ve třetí minutě. Koller se zavěsil do vzduchu a vstřelil jubilejní 250. gól české reprezentace. Češi se mohli gólem v pochmurném nefotbalovém prostředí uklidnit, ale paradoxně přišly nebezpečné chvíle z domácí strany.

V desáté minutě poprvé prosvištěl rychlostí blesku středem hřiště Šachgeldjan a jeho střela lízla břevno Čechovy branky. O dvě minuty později se dokonce sedmnáctiletý mladíček Manučarjan z domácího Pjuniku Jerevan trefil i do sítě, ale jeho gól kvůli předchozímu ofsajdu nebyl uznán.

Brzy ale mohl být spokojen, že se hráči jeho radami řídí. Důsledný presink ve 30. minutě přinesl totiž druhý uklidňující gól. Heinz našel uličkou před šestnáctkou Rosického, který si vzpomněl na své nejvydařenější okamžiky z národního dresu a slabší levou nohou vymetl pavučiny v domácí brance.

Výsledek: Arménie - Česká republika 0:3 (0:2)
Branky: 3. a 76. Koller, 30. Rosický. Rozhodčí: Granat - Sepela, Rostowski (všichni Pol.). ŽK: Melikjan, A. Petrosjan (oba Arménie). Diváci: 8000.

Sestavy: Arménie: Bete - Hovsepjan, Vardanjan, Dochojan (46. Mrkitčjan), Melikjan - Mchitarjan, Aleksanjan (64. Sarkisjan), Nazarjan, A. Petrosjan - Šachgeldjan (82. Movsesjan), Manučarjan. Trenér: Casoni; Česká republika: Čech - Grygera, Bolf, Ujfaluši, Jankulovski - Rosický, Galásek (55. Kováč) - Sionko, Heinz, Vachoušek (73. Jarošík) - Koller (83. Lokvenc). Trenér: Brückner.

Lenka Buriánková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme