Čeští fotbalisté vyhráli s Maltou 3:2

Fotbalová reprezentace České republiky vyhrála s národním týmem Malty v předposledním kvalifikačním utkání mistrovství světa 2002 na teplických Stínadlech 3:2. Vítězství uchovalo české fotbalové reprezentaci naději na postup na světový šampionát.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hostující celek sice dnes v Teplicích dvakrát vyrovnal vedení svého favorizovaného soupeře, ale střídající útočník Milan Baroš rozhodl o zisku tří bodů pro domácí mužstvo.

Utkání viděl reportér ČRo 1 - Radiožurnálu Štěpán Etrych, který nabízí další podrobnosti.

Ve zbývajících dvou utkáních 3. kvalifikační skupiny Bulhaři doma podlehli Dánsku 0:2 a Severní Irsko rozstřílelo Island 3:0. Postupová matematika pak hovoří jasně. Pokud čeští fotbalisté porazí nebo alespoň remizují v posledním zápase skupiny 6. října Bulhary, obsadí minimálně druhé místo a budou moci o postup bojovat v baráži. V případě, že by Dánové poněkud překvapivě doma podlehli Islandu, Češi by si dokonce zajistili přímý postup na šampionát. Naopak i remíza zajistí zřejmě severskému celku prvenství, bez ohledu na zbývající výsledky. V případě bodové rovnosti s naším výběrem má Dánsko výhodu výrazně lepšího skóre. Málo pravděpodobná je česká výhra nad Bulharskem o pět branek, která by v případě dánské remízy znamenala, že by si oba týmy pořadí na prvním a druhém místě vyměnily. Totéž platí pro Bulhary, to by ale na Letné museli zvítězit dokonce o šest gólů.

Výsledky 3. kvalifikační skupiny

Česká republika-Malta 3:2 (2:1), branky: 20. Jankulovski, 37. Lokvenc, 68. Baroš-20. Carabott z pen., 55. Agius. Rozhodčí: Mammedov- Asadov, Husejnov (Ázerb.). ŽK: Jarošík-Spiteri, Zahra. Diváci: 9218

Sestavy: ČR: Srníček - Johana, Novotný, Grygera - Poborský, Baranek, Rosický, Jarošík (66. Horváth), Jankulovski - Kuka (53. Baroš), Lokvenc (90. Velkoborský); Malta: Muscat - Said, Debono (78. Dimech), Spiteri - Carabotti, Agius, Giglio, Zahra (88. Ciantar), Turner - Nwoko, Mifsud (74. Licari)

Bulharsko-Dánsko 0:2 (0:0), branky: 47. a 90. Tomasson.

Severní Irsko-Island 3:0 (0:0), branky: 48. Healy, 58. Hughes, 60. McCartney.

Pořadí 3. kvalifikační skupiny po devíti zápasech: 1. Dánsko skóre 16:6 / 19 bodů, 2. ČR 14:8 / 17, 3. Bulharsko 14:9 / 17, 4. Island 14:14 / 13, 5. Severní Irsko 10:12 / 8, 6. Malta 4:23 / 1.

Lenka Buriánková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme