Čeští fotbalisté vyhráli v kvalifikaci ME na Slovensku 3:0

Čeští fotbalisté bez potíží zvládli svůj druhý kvalifikační duel o účast na mistrovství Evropy, v Bratislavě dnes vyhráli nad Slovenskem vysoko 3:0. Hrdinou zápasu byl Libor Sionko, který dal dva góly, na třetí přihrál a ještě nastřelil břevno. Výborný výkon ale podal celý český tým, který měl po celých devadesát minut jednoznačně navrch.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Libor Sionko se raduje z prvního gólu

Libor Sionko se raduje z prvního gólu | Zdroj: ČTK

Zápas plný emocí měl šokující průběh. Český trenér Brückner poslal do boje trochu nečekaně jediného typického útočníka Kollera, ale hra jeho týmu rozhodně nebyla defenzivní. Galásek s Polákem ve středu hřiště totiž brzy předváděli, že jejich norimberská spolupráce je velmi účinná, a Rosický měl dost prostoru, aby režíroval útočné výpady na slovenskou polovinu.

Libor Sionko trápil domácí obranu svou rychlostí, z níž pramenily dva góly. Poprvé se předvedl v desáté minutě, kdy nejprve jeho tvrdá rána orazítkovala břevno mezi Čontofalského dlaněmi, ale míč se k Sionkovi dostal brzy zpět po centru Jankulovského a český hráč ho hlavou poslal do sítě. V 21. minutě to už totiž bylo 0:2, protože Koller vrátil míč v šestnáctce Sionkovi přímo proti noze a rtuťovitý záložník ho poslal k levé tyči.

Druhý poločas na hře ani výsledku už mnoho nezměnil. Hosté chytře čekali na domácí pokusy, zatímco každá další jejich akce, vesměs vedená po pravé straně hřiště, přinášela šanci. V 49. minutě po Ujfalušiho přihrávce se Koller ve skluzu ještě k dorážce nedostal, ale o osm minut později přidal svůj další reprezentační gól.

Petr Bürger Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme