Čeští futsalisté vstoupili do MS vítězně

Česká futsalová reprezentace v úvodním zápasu na šampionátu v Tchaj-peji zvítězila nad Thajskem 2:1 a zvládla historickou premiéru na mistrovství světa. Se sveřepým soupeřem dlouho prohrávali gólem z penalty, ale v druhém poločase v rozmezí jedné minuty brankami Jaroslava Kamenického a Michala Mareše vývoj zápasu otočili ve svůj prospěch.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mistrovství světa ve futsalu 2004

Mistrovství světa ve futsalu 2004

Češi byli po celou dobu utkání o trochu lepším týmem, ale jejich hře chyběl moment překvapení. Jediným vážným nebezpečím tak byla pouze dalekonosná rána Kamenického, po níž mohl dorážet Blažej, ale neuspěl. Šancí měli svěřenci trenéra Stříže více, soupeře jasně přestříleli, ale ke gólu se ne a ne dostat. Velkou zásluhu na tom měl především nepřekonatelný brankář Chuenta. V patnácté minutě čeští hráči naopak inkasovali. Klíma v souboji se soupeřem šel do skluzu, fauloval a přišla penalta, kterou Innui snadno proměnil.

Z české hry se najednou vytratila lehkost a improvizace, a v podobném duchu pokračoval tým i po pauze. Thajci se stáhli před své brankoviště a usilovně bránili těsný náskok. V hlavní roli byl znovu Chuenta. Až šest minut před koncem kapitán Kamenický propálil všechno, co mu stálo v cestě. Za minutu Michal Mareš po autu prostřelil houf hráčů a střelou po zemi ke vzdálenější tyči rozhodl o výhře Čechů. V druhém utkání skupiny B deklasovali trojnásobní mistři světa Brazilci 10:0 Austrálii, která bude ve středu druhým soupeřem českého týmu.

Výsledek - skupinaB:

Česká republika - Thajsko 2:1 (0:1) Branky: 34. Kamenický, 35. M. Mareš - 15. Innui z pen. Rozhodčí: Valiente (Par.). ŽK: 2:1. Akumulované fauly: 5/3 - 6/5. Dvanáctky: 1/0 - 0/0. Diváci: 1200. Sestava ČR: Klíma - Rajnoch, Levčík, Dlouhý, Mareš - Kamenický, Sluka, Sláma, Blažej. Trenér: Stříž.

Další výsledky:

Skupina B: Brazílie - Austrálie 10:0 (4:0). Skupina D: Portugalsko - Írán 4:0 (2:0), Argentina - Kuba 3:0 (0:0).

Václav Pešička Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme