Čeští házenkáři přišli na úvod MS o výhru nad Islandem

Remízou 34:34 s Islandem vstoupili čeští házenkáři do bojů na mistrovství světa v Tunisku. Ve skupině B v Radésu vedl český celek čtvrt hodiny před koncem už o devět branek, ale patnáct sekund před závěrečným hvizdem vyrovnal Steffansson.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Házená

Házená

Seveřané začali nečekaně s vysunutou obranou, ale český tým to nezaskočilo. Prvním střelcem zápasu mohl být hrdina play off o postup na šampionát s Portugalskem Filip, ale nejlepší házenkář loňského roku neuspěl při sedmičce proti Eradzemu. Síť tak rozvlnil jako první Brůna a po dalších brankách Juříčka, Radčenka a Jíchy se ujal český tým slibného vedení 4:1. Islanďané se snažili zakončovat především přes svého nejlepšího hráče Steffanssona, ale ten se prosazoval prakticky jen ze sedmimetrových hodů, jinak ho skvěle hlídal Nocar. Góly ale dávali Michaelsson a G. Sigurdsson a v 15. minutě to bylo 7:6. Na druhé straně Radčenko s Juříčkem skvělou spoluprací rozebírali islandský obranný val, a když se přidal nebojácný mladík Jícha, začalo skóre narůstat ve prospěch svěřenců trenéra Trtíka. Pět minut před koncem poločasu měl český celek k dobru sedm branek, ale přibrzdilo jej oslabení a tři islandské zásahy. Góly Jíchy a Filipa nicméně znamenaly před přestávkou šestibrankový klid.

Po změně stran začal soupeř bránit osobně Jíchu, ale toho skvěle zastoupil Brůna a třikrát rychle překonal Eradzeho. Česká obrana v té době pracovala velice pozorně a smrtící byly rychlé protiútoky, které zakončovali hlavně Filip, Nocar a Juříček. V 45. minutě už český celek vedl 29:20 a zdálo se, že je rozhodnuto. Soupeř však přitvrdil, český tým trochu polevil v koncentraci a náskok se začal ztenčovat. Do vedení ještě naposledy české házenkáře vrátil dvacet sekund před sirénou Jícha, ale Steffansson v samém závěru ze sedmičky vyrovnal na konečných 34:34. Popáté v zápase si přitom dovolil Galiu přehodit lehkým obloučkem.

Výsledek - skupina B:

ČR - Island 34:34 (20:14)
Rozhodčí: Lemme, Ullrich (oba Něm.). Sedmimetrové hody 3/1 - 9/8. Vyloučení: 7:5. Diváci: 2500.

Sestavy a branky: ČR: Galia, P. Štochl - Nocar 4, Brůna 6, Hríb, Laclavik, Jícha 6/1, Filip 4, Farář, Berka 1, Radčenko 6, Juříček 7, Hynek, Szymanski; Island: Eradze, Gudmundsson - Jonsson, Holmgeirsson 1, Steffansson 11/7, Petersson 2, D. Sigurdsson 9, Atlasson, Halldorsson, Michaelsson 5, G. Sigurdsson, Geirsson, Gunnarsson 5/1, Svavarsson 1.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme