Čeští hokejisté deklasovali Švédy a čekají na semifinále

Čeští hokejisté si zahrají semifinále Světového poháru. Rozhodla o tom jejich přesvědčivá výhra 6:1 ve Stockholmu nad domácími Švédy, o níž se dvěma góly zasloužil Milan Hejduk, další branky přidali Martin Straka, Martin Havlát, Marek Židlický a Radek Dvořák. Češi tak současně oplatili týmu 'Tre kronor' porážku 3:4 z prvního vzájemného duelu i s úroky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

čeští fanoušci

čeští fanoušci | Foto: Česká televize

V utkání o postup do finále změří Češi síly s největší pravděpodobností v sobotu v Torontu s Kanadou. Pokud by však kolébka hokeje podlehla ve čtvrtfinále Slovensku, budou semifinálovým soupeřem českého týmu již v pátek v St. Paulu obhájci trofeje z USA. Američané porazili ve čtvrtfinále Rusko 5:3, když 4 branky a asistenci si připsal útočník Keith Tkachuk.

Výsledky čtvrtfinále:

Švédsko - Česká republika 1:6 (0:2, 0:1, 1:3)

Branky a nahrávky: 57. Holmström (Näslund) - 7. Martin Straka (Prospal), 14. Havlát (Eliáš), 37. Židlický (Martin Straka), 49. R. Dvořák (Čajánek), 55. Hejduk (Židlický), 59. Hejduk (Čajánek). Rozhodčí: Joanette (Kan.), Koharski (USA) - G. Devorski, Lazarowich (oba Kan.). Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 11.957.

Sestava ČR: Vokoun - Židlický, Fischer, Špaček, T. Kaberle, Malík, R. Hamrlík - Jágr, Prospal, Martin Straka - Havlát, Výborný, Eliáš - Hejduk, Čajánek, Ručinský - Reichel, Dopita, R. Dvořák. Trenéři: Vladimír Růžička, Radim Rulík a Marian Jelínek.

Rusko - USA 3:5 (0:1, 1:1, 2:3)

Branky a nahrávky: 28. Afanasenkov (Čubarov, Gončar), 41. Zubrus (Jašin, Kasparaitis), 52. Kovalčuk (Samsonov, Kovaljov) - 12. Tkachuk (Modano, Rafalski), 22. Tkachuk (Guerin, Modano), 45. Gomez (Tkachuk), 45. Tkachuk (Guerin, Modano), 60. Tkachuk (Modano, Rafalski). Rozhodčí: Watson, P. Devorski (oba Kan.) - Murphy, Nowak (oba USA). Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. Diváci: 17.218.

Vlastimil Vlášek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme