Čeští hokejisté i podruhé na Švédských hrách zvítězili

Výborný výkon debutujícího brankáře Adama Svobody a gól Tomáše Vlasáka ve čtvrté minutě prodloužení zajistily českým hokejistům výhru nad Švédskem 2:1 v prodloužení na Švédských hokejových hrách. Čeští hráči si tak po výhře nad Finskem připsali ve druhém turnaji série Euro Hockey Tour další dva body.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

ČSLH

ČSLH

Nováček Svoboda neměl o práci nouzi od samého začátku. Nejprve ho vyzkoušel Juhlin, v osmé minutě se před ním zjevil osamocený Johnsson a o několik vteřin později se do ideální šance dostal Burström po Falkově akci. Pardubický gólman si však počínal jako ostřílený matador a všechny střely pochytal. Jeho spoluhráči se v útoku prosazovali pouze ojediněle a brankář Liv se moc předvádět nemusel. V šestnácté minutě se domácí dočkali. Židlický a Nikolov nedokázali uhlídat hbité severské útočníky, Ottosson našel zcela volného Mikaela Johanssona, který Svobodovi nedal šanci. Obraz hry se částečně změnil až po první přestávce. Český tým zahrozil zásluhou Sýkorovy střely, ale útočné nadšení svěřencům trenérů Augusty a Martince dlouho nevydrželo. Na trestnou lavici totiž putoval Vůjtek a domácí hráči si opět vytvořili převahu. Nejblíže ke druhému gólu měl Johnson, který se dostal k odraženému puku, ale jeho pokus skončil jen na tyčce. Švédové, kteří dali v úvodním zápase her v početních výhodách čtyři branky, mohli své vedení zvýraznit i v přesilovce po Marušákově faulu, ale opět neuspěli. Úřadující mistři světa se poté dočkali vyrovnání. Procházka zachytil z obranného pásma vyhozený puk, který vzápětí se štěstím doputoval k Vůjtkovi a nejproduktivnější hráč finské ligy vyrovnal. Přestože mohl o chvilku později z brejku vstřelit svůj premiérový reprezentační gól Balaštík, domácí měli i nadále více ze hry. Nápaditými a hlavně rychlými kombinacemi udržovali Svobodu ve střehu, při Hakanssonově střele mu však musela pomoci horní branková tyč. Proti Popovičovi v úvodu třetí třetiny si musel již poradit sám poté, co se obrana rozestoupila a společně se švédským bekem se na něj řítili ještě jeho dva spoluhráči. Téměř celou třetí třetinu se hrálo v českém obranném pásmu a Svoboda se činil. Necelé tři minuty před koncem řádné hrací doby si poradil i s nešťastnou Gureňovou tečí a přišlo tak ke slovu prodloužení. To po 183 vteřinách ukončil Vlasák, který udělal kličku obránci a střelou zápěstím překonal Liva podruhé.

Česká republika - Švédsko 2:1 v prodl. (0:1, 1:0, 0:0 - 1:0) Branky a nahrávky: 35. Vůjtek (J. Hlinka, M. Sýkora), 64. Vlasák - 16. Mikael Johansson (Ottosson, Hakanson). Česká republika: A. Svoboda - M. Sýkora, Kučera, D. Nosek, Gureň, Židlický, Nikolov, Marušák, Philipp - Vůjtek, J. Hlinka, Martin Procházka - Ujčík, Čajánek, Vlasák - Rosa, Kucharčík, Z. Sedlák - Balaštík, Leška, Branda. Trenéři: Josef Augusta a Vladimír Martinec. Švédsko: Liv - Popovic, Jönsson, P. Sundin, Magnus Johansson, Rhodin, T. Johansson, Nord, Hedin - Juhlin, Mathias Johansson, Davidsson - Zetterberg, Johnson, Weinhandl - Hakanson, Mikael Johansson, Ottosson - Witehall, Falk, Burström. Trenér Hardy Nilsson.

Filip Šedivý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme