Čeští hokejisté mají za sebou úspěšný vstup do šampionátu

Vítězstvím 3:1 nad Švýcarskem vstoupila česká hokejová reprezentace do mistrovství světa v Rakousku. Všechny čtyři branky padly v přesilovkách a postarali se o ně Václav Prospal, Jaromír Jágr a František Kaberle. Za Švýcary snižoval na 2:1 Blindenbacher.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

MS v ledním hokeji: utkání Česko - Švýcarsko

MS v ledním hokeji: utkání Česko - Švýcarsko | Zdroj: ČTK

Hned v úvodu turnaje tak skončilo přesilovkové trápení českého týmu z přípravných zápasů. V páté minutě byl vyloučen Martin Plüss a jeho prohřešek potrestal hned po 32 vteřinách Prospal. Druhý gól mohl vzápětí přidat Šlégr, ale skóre se podruhé měnilo opět v nerovnoměrném poměru hráčů na ledě. Faul Blindenbauera potrestal přesnou střelou k tyči Jágr. Rychle inkasované branky ale soupeře nezlomily. V 11. minutě se již Di Pietro radoval ze sníženi, ale Tomáš Vokoun se štěstím jeho tečovanou střelu po odrazu od tyčky zlikvidoval. O necelé dvě minuty později však takové štěstí neměl a Švýcaři předvedli, že přesilovky také umějí. Blindenbauerova střela od modré prošla Dvořákovi mezi bruslemi a Vokoun na ni nestihl zareagovat.

Při hře pěti proti pěti však měli čeští hráči velký problém prosadit se před pozorně bránícího soupeře a přejít střední pásmo. Když už se to podařilo, Vašíček s Průchou stejně jako Varaďa nemířili přesně. Třetí a uklidňující gól mohl přidal Jágr či ve 37. minutě Vašíček. Závěr druhé části ale patřil Švýcarům. Nebezpečný závar v početní výhodě Vokoun vyřešil a poradil si i se střelou Beziny po Průchově nepřesné rozehrávce. Na Vokouna se tak řítila osamocená dvojice soupeřů.

Na rychlé protiútoky spoléhal soupeř českého týmu i ve třetí třetině. Růžičkovi svěřenci se totiž tlačili do útoku a občas se zapomněli vracet. Wischer však po přečíslení dvou na jednoho Vokouna nepřekonal a Švýcarům se to vymstilo. Jejich další prohřešek proti pravidlům totiž potrestal František Kaberle přesnou střelou od modré a posunul tak český tým k očekávané úvodní výhře.

Skupina D:

Česká republika - Švýcarsko 3:1 (2:1, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 5. Prospal (Dvořák, Kubina), 8. Jágr (Prospal, Kubina), 45. F. Kaberle (Ručinský) - 13. Blindenbacher (Wischer, Lemm)
Rozhodčí: Looker (USA) - Šeljanin (Rus.), Karlsson (Švéd.). Vyloučení: 5:8. Využití: 3:1
Diváci: 7000

Česká republika: Vokoun - Židlický, J. Fischer, Kubina, Špaček, Šlégr, T. Kaberle, F. Kaberle, Hejda - Jágr, Prospal, Martin Straka - P. Sýkora, Výborný, Varaďa - Dvořák, Čajánek, Ručinský - Hemský, Vašíček, Průcha. Trenéři: Vladimír Růžička, Ondřej Weissmann, Radim Rulík a Marian Jelínek

Švýcarsko: M. Gerber - Keller, Streit, Seger, Forster, Bezina, Blindenbacher, Vauclair - Paterlini, Ziegler, Rüthemann - di Pietro, Plüss, Della Rosa - Wischer, Jeannin, P. Fischer - Ambuhl, Conne, Lemm - Romy. Trenér: Ralph Krueger

Skupina B:

USA - Slovinsko 7:0 (3:0, 2:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 1. Knuble (Cole), 17. Hall (Legwand), 19. Parrish (Weight), 26. Knuble, 28. Halpern (Gionta), 52. Stastny (Cole), 59. Gionta (York)
Rozhodčí: Bulanov - Oskirko (oba Rus.), Takula (Švéd.). Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0
Diváci: 4540

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme