Čeští hokejisté nestačili na Kanadu a budou hrát o bronz

Čeští hokejisté skončí na letošním světovém šampionátu nejlépe třetí. Rozhodlo o tom dnešní semifinále, ve kterém náš tým prohrál s Kanadou 4:8 a po pěti letech bude bojovat o bronz. Češi sice vyrovnali skóre z 0:3 na 3:3, ale hned vzápětí inkasovali počtvrté a do konce utkání už nenašli síly na zvrat. Prohra 4:8 je druhou nejvyšší porážkou českého celku od mistrovství světa v roce 1993.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

zápas Česko- Kanada

zápas Česko- Kanada | Foto: Michal Doležal

V úvodu utkání byli aktivnější čeští hráči, ale Hejduk, Hlaváč ani Reichel své šance neproměnili. Trest přišel v jedenácté minutě. Vyloučení Modrého potrestal Doan. Od té chvíle byli Kanaďané lepší, Čechům se nedařilo usadit se v útočném pásmu. Ve druhé třetině přišel první úder z hokejky Danyho Heatleyho. Talent z Atlanty zamířil přesně mezi betony Tomáše Vokouna. O chvíli později vedli Kanaďané už o tři góly zásluhou Bouwmeestera. Do branky přišel místo Vokouna Roman Málek. Ke změně došlo i v brance soupeře, když pro zranění odstoupil Sean Burke a místo něj se mezi tyče postavil Luongo. Už za chvíli ale musel lovit puk ze své sítě. Při přesilovce čtyř proti třem se prosadil kapitán Robert Reichel a odstartoval tak český návrat do zápasu. Osmadvacet sekund před koncem druhé třetiny snížil opět Reichel na rozdíl jediné branky. Do třetí části nastoupili Češi s velkým odhodláním a hned na začátku se jim podařilo vyrovnat zásluhou Milana Hejduka. Kanadský trenér Andy Murray si vzal oddechový čas a podařilo se mu zastavit tlak Čechů. O 76 vteřin později se navíc Kanada dostala znovu do vedení zásluhoou Caldera. Naši se tlačili do útoku a Kanaďanům se otevíral prostor pro brejky. Jeden z nich využil Dany Heatley. Když poté vstřelil Horcoff šestý gól zámořského týmu, bylo o osudu zápasu rozhodnuto. Duda sice snížil na 4:6, ale Dandenault a opět Heatley stanovili konečný výsledek na 4:8 z pohledu českého mužstva.

Výsledek - semifinále:

Česká republika - Kanada 4:8 (0:1, 2:2, 2:5)
Branky a nahrávky: 35. Reichel (P. Kadlec), 40. Reichel (P. Kadlec), 43. Hejduk (Hudler, Špaček), 58. Duda (Hudler, Modrý) - 11. Doan (Brewer, Briere), 24. Heatley (Briere, Dandenault), 30. Bouwmeester (Horcoff, Rivet), 44. Calder (Horcoff, Marleau), 49. Heatley (Kolanos, Reinprecht), 53. Horcoff (Marleau), 58. Dandenault (Doan, Draper), 59. Heatley (Briere, Reinprecht)

Rozhodčí: T. Andersson - Karlsson (oba Švéd.), Redding (USA)

Vyloučení: 4:7

Využití: 1:1

Diváci: 12.924

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme