Čeští hokejisté nezaváhali ani s Rakouskem

Český tým i ve druhém zápase potvrdil roli papírového favorita a zvítězil nad Rakouskem vysoko 6:1. Před dalším zápasem s USA si tým s chutí zastřílel a udržel dobrou náladu. Dalším pozitivem zápasu je dobrý zdravotní stav všech hráčů i po dnešním zápase.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

MS v hokeji 2007

MS v hokeji 2007 | Foto: IHWC 2007

Nováček mistrovství světa držel čisté konto jen do 4. minuty, kdy se prosadil Petr Sýkora v přesilové hře pět na čtyři. Od prvního gólu Češi hru kontrolovali a soupeře do vážnějších akcí nepouštěli. Ještě v první třetině jsme dokázali zvýšit vedení na 2:0 zásluhou Jaroslava Hlinky.

Druhá třetina působila klidným dojmem, český fanoušek si počkal na třetí gól až do 32. minuty kdy se opět v přesilové hře svým důrazem prosadil obránce Petr Čáslava.

Rakušané se stále snažili naše hráče pozlobit a povedlo se jim to nahozením Raymonda Divise, který snížil v přesilové hře po vyloučení Irgla. Na obrat v zápase rakouská snaha nebyla, během třetí třetiny soupeř obdržel ještě tři branky. Mezi střelce se postupně zapsali Barinka, Hlinka, Marek. Zápas se dohrál bez vzrušivějších momentů a do bojů zasáhl také náhradník Bednář, který nahradil v průběhu druhé třetiny Balaštíka.

Mistrovství světa v hokeji, Moskva, skupina "B"

Česká republika - Rakousko 6:1 (2:0, 1:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 4. P. Sýkora (Židlický, Výborný), 11. J. Hlinka (Výborný), 32. Čáslava (P. Sýkora, Židlický), 45. Barinka (Plekanec, Irgl), 49. J. Hlinka (Výborný, Židlický), 56. Marek (Čajánek, Z. Michálek) - 38. Raimund Divis. Rozhodčí: Hansen (Nor.) - Kiča (Ukr.), Zatta (It.). Vyloučení: 6:6. Využití: 3:1. Diváci: 2200.

David Surmaj Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme