Čeští hokejisté porazili Slovinsko

Čeští hokejisté ve svém druhém vystoupení na mistrovství světa v Rize porazili Slovinsko 5:4 a zajistili si postup do další fáze turnaje. Totéž se dnes podařilo také Kanaďanům, Američanům a Finům, kteří budou v úterý od 19:15 příštím soupeřem týmu Aloise Hadamczika. To už půjde nejen o prvenství v základní skupině A, ale také o osmifinálové body.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česko - Slovinsko

Česko - Slovinsko | Zdroj: ČTK

Svými premiérovými dvěma góly v reprezentaci se na povinném vítězství podílel obránce Zbyněk Michálek. Ozdobil jimi povedený úvod zápasu, v němž Češi využili čtyři přesilové hry za sebou. Slovinci snížili v 15. minutě, kdy Morič trefil kotoučem obě tyče, avšak německý sudí Schütz po poradě s videocentrem kontroverzní gól uznal. Svěřenci trenéra Františka Výborného pak přidali do Hniličkovy sítě ještě tři branky. "Rozehráli jsme zápas velice dobře, vycházely nám dobře přesilovky. Od půlky zápasu to byl téměř vyrovnaný zápas. My jsme spalovali šance a střídající brankář Slovinců chytal výborně," řekl trenér Hadamczik.

Branky a nahrávky: 2. Plekanec (Hlaváč, T. Kaberle), 4. Balaštík (T. Kaberle, M. Erat), 11. M. Erat (D. Výborný, T. Kaberle), 14. Z. Michálek (M. Erat, D. Výborný), 25. Z. Michálek (M. Erat, Balaštík) - 15. Murič (Hafner), 21. Sotlar (Razingar, Kopitar), 35. Kranjc (Kopitar, Razingar), 60. Razingar (Vidmar). Rozhodčí: Schütz - Schröter (oba Něm.), Zatta (It.). Vyloučení: 6:9. Využití: 4:1. Diváci: 9018.

Finové zvítězili nad domácím Lotyšskem vysoko 5:0. Hokejisté Kanady ve skupině D bez problémů porazili Norsko 7:1. Američané si rovněž poradili s dalším severským soupeřem Dánskem a zdolali jej 3:0.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme