Čeští hokejisté postoupili do čtvrtfinále ze druhého místa

Helsinky viděly další derby - v utkání mezi Českem a Slovenskem šlo o první místo v osmifinálové skupině. To nakonec o skóre získali Slováci, oba týmy jdou ale do vyřazovacích bojů bez porážky.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mistrovství světa v hokeji

Mistrovství světa v hokeji | Foto: IIHF

Čeští hokejisté vedli v průběhu důležitého osmifinálového zápasu už 3:1, ale nakonec výhru neudrželi. Při pětiminutové přesilovce v průběhu poslední třetiny Slováci ještě vyrovnat nedokázali, ale na konečných 3:3 upravil šest minut před koncem Nagy. Remíza pro český tým znamená druhé místo v osmifinálové skupině "E", a ve čtvrtfinále soupeře ze třetího místa ve skupině "F". O tom rozhodnou úterní zápasy, nejdůležitější bude z českého pohledu souboj Švédska se Švýcarskem.

Do úvahy připadají následující varianty: Švédsko porazí Švýcarsko - pak bez ohledu na výsledek utkání Lotyšska s Dánskem nastoupí naši proti Rusku. Švédsko bude remizovat se Švýcarskem - v tomto případě by se soupeřem našich stali Švýcaři, Rusové by museli doufat v bodovou ztrátu Lotyšska s Dánskem, jinak by se jich čtvrtfinále netýkalo. Švédsko prohraje se Švýcarskem a Lotyšsko porazí Dánsko - taková kombinace výsledků by za soupeře našim určila Švédy, Rusové by vůbec nepostoupili do play-off.

Česká republika - Slovensko 3:3 (1:0, 2:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 17. Martin Straka (Vrbata), 28. Martin Straka (T. Kaberle, Vokoun), 31. Výborný - 24. Višňovský (Pálffy, Stümpel), 38. Demitra (Šatan), 54. Nagy (Lintner, M. Hlinka). Rozhodčí: Dutil - Redding (oba Kan.), Karlsson (Švéd.). Vyloučení: 8:10, navíc Duda 5 min. a do konce utkání, Richter 10 min. - Pálffy, Országh oba 10 min. Využití: 2:2. Diváci: 12.860.

Sestavy:

Česká republika: Vokoun - P. Kadlec, Hejda, Kolařík, Špaček, Modrý, T. Kaberle, Richter - Duda, Martin Straka, Sup - Vrbata, Vašíček, Hlaváč - Hejduk, R. Reichel, Výborný - J. Hlinka, Hudler, Kotrla. Trenér: Slavomír Lener, Vladimír Růžička a Antonín Stavjaňa.

Slovensko: Lašák - Višňovský, Štrbák, Švehla, Suchý, Lintner, Majeský, Čierny, Milo - Pálffy, Stümpel, Zedník - Šatan, Demitra, Bondra - Országh, M. Hlinka, Nagy - Radivojevič, Kapuš, Sejna. Trenér: František Hossa.

Tomáš Lörincz Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme