Čeští hokejisté prohráli s Ruskem

První zápas novému trenérovi českých hokejistů Slavomíru Lenerovi nevyšel, mužstvo prohrálo v přípravě s Ruskem na brněnském ledě 2:5. Úspěch tak slavil rovněž nový muž na lavičce, ale u týmu soupeře: Vladimir Pljuščev. S Rusy se hokejisté utkají opět ve čtvrtek, a to ve Zlíně, na úvod tamějšího Česká pojišťovna Cupu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

hokej

hokej

Ve vyrovnané první třetině se trefil v přesilovce pouze Antipov. Druhá dvacetiminutovka přinesla český tlak, ale Sokolov všem šancím úspěšně čelil. Naopak hosté zaváhání našich potrestali, v oslabení se trefil Něprjajev. Ve snaze o zvrat se Češi v poslední třetině vrhli do útoku, jenže ruské brejky byly vražedné. S přispěním šťastně odraženého puku od mantinelu se trefil Vlasenkov do prázdné branky. Svobodu, který vystřídal v 31. minutě Petra Břízu, pak překonal v 49. minutě ještě But, který zamířil přesně mezi jeho betony.

Ani Sokolov neudržel čisté konto. Brejk dvojice Balaštík, Duda v přesilovce skončil prvním českým gólem. Proškin ale vzápětí prostřelil Svobodu v přesilovce od modré. Kosmetickou úpravou výsledku poté zápas zakončil novic Michálek - opět v přesilovce.

V brance Česka se po šesti letech objevil Petr Bříza, jeden z trojice navrátilců. Vedle gólmana Sparty se do národního týmu po čtyřech letech vrátili i útočníci Richard Král a Josef Beránek, premiérový start naopak absolvovali teprve sedmnáctiletý Michálek a jediná posila ze zámoří, bek Ottawy Karel Rachůnek.

Česko - Rusko 2:5 (0:1, 0:1, 2:3)

Branky a nahrávky: 50. Duda (Balaštík, Kucharčík), 59. Michálek (Ujčík) - 18. Antipov (Gusev), 24. Něprjajev (Suglobov), 43. Vlasenkov (Malenkych), 49. But (Koroljov, Tkačenko), 52. Proškin (Zinovjev, Koroljuk). Rozhodčí: T. Andersson (Švéd.) - Pouzar, Bláha. Vyloučení: 6:7. Využití: 2:2. V oslabení: 0:1. Diváků: 5000.

Česko: Bříza (31. A. Svoboda) - Kadlec, Kučera, Židlický, Richter, M. Sýkora, K. Rachůnek, Marušák, Mudroch - Ujčík, Beránek, Michálek - Kratěna, Broš, J. Hlinka - Vlasák, R. Král, Moravec - Duda, Kucharčík, Balaštík. Trenéři Slavomír Lener, Vladimír Růžička a Antonín Stavjaňa.

Rusko: Sokolov - Grebeškov, Bulin, Proškin, Ždan, Malenkych, Gusev, Guskov, Šadilov - Tkačenko, Koroljov, But - Grigorenko, Zinovjev, Koroljuk - Antipov, Gorovikov, Vlasenkov - Perežogin, Něprjajev, Suglobov. Trenér Vladimir Pljuščev.

Filip Šedivý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme