Čeští hokejisté Rusům gól nedali - ve Finsku skončili druzí

Zase ne. Čeští hokejisté do posledních sekund základní hrací doby svého závěrečného utkání na Karjala Cupu drželi naději na vítězství v úvodním podniku seriálu Euro Hockey Tour. Nakonec ji nenaplnili a čekání na dílčí vítězství, které se táhne už od prosince 2002, si prodlouží. Rusové ubránili potřebnou remízu 0:0 a poté - už jako jistí vítězové turnaje - přestáli prodloužení a dominovali v samostatných nájezdech.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V. Aťušov a J. Vašíček

V. Aťušov a J. Vašíček | Zdroj: ČTK

Češi pokračovali v solidních výkonech, které předvedli i v předchozích zápasech proti severským týmům. Žádnou ze svých šancí ale nedokázali využít, ruský gólman Barulin přestál bez úhony i 79 sekund dlouhou přesilovku Čechů pět na tři. V prodloužení pro změnu mužstvo Vladimíra Růžičky promarnilo výhodu hry ve čtyřech proti třem. V samostatných nájezdech rozhodly lepší individuální schopnosti Rusů, kteří oba úvodní nájezdy proměnili, kdežto v českém případě zůstaly nevyužité.

V podvečerním zápase mohli české hokejisty připravit o druhou pozici Finové. Jenže domácí hráči nezvládli utkání se Švédskem, podlehli mu 0:2 a před vlastním publikem museli strávit pád až na poslední místo konečné tabulky Karjala Cupu.

Karjala Cup, 1. díl Euro Hockey Tour

Rusko - Česko 1:0 po sam. nájezdech

Rozhodující nájezd: Zaripov. Rozhodčí: Rantala, Rönn - Fonselius, Nieminen (všichni Fin.). Vyloučení: 7:8. Bez využití. Diváci: 4212.

Česko: Kopřiva - K. Rachůnek, Kutlák, Krstev, Barinka, Němec, Blaťák, Ševc - Čermák, Marek, Čajánek - Klepiš, Vašíček, Rolinek - Kumstát, Skuhravý, Nedorost - Květoň, Vampola, Hořava - Irgl. Trenéři: Vladimír Růžička, Josef Jandač a Ondřej Weissmann.

Finsko - Švédsko 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 39. Hedman (Axelsson, Nilson), 44. Hannula (Tärnström). Rozhodčí: Olenin, Ravodin (oba Rus.)- Orelma, Suominen (oba Fin.). Vyloučení: 7:6. Využití: 0:1. Diváci: 10.939.

Tabulka Karjala Cupu i Euro Hockey Tour:

1. Rusko 8 2. Česko 5 3. Švédsko 3 4. Finsko 2

Jan Kaliba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme