Čeští hokejisté v prodloužení prohráli se Švédy a jsou stále poslední

Co naplat, že to bylo nejvyrovnanější utkání se Švédy v letošním ročníku Euro Hockey Tour, i dnes byl český národní tým poražen. Ve čtvrté minutě nastavení rozesmutnil výběr trenéra Aloise Hadamczika Karlsson, když vstřelil jediný a hned vítězný gól utkání.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

radost z gólu

radost z gólu | Foto: Česká televize

Šest přesilovek na české, čtyři na švédské, řada šancí při rovnoměrném poměru sil na obou stranách... Nic z toho nevedlo za šedesát minut základní hrací doby ke vstřelení gólu. Dominovala pečlivá obrana a bezchybní gólmani Pinc a Henriksson. Více jak tři tisícovky diváků se dočkaly až v nastavení. A radovali se ti, kteří přáli výběru "Tre cronors". Švédský tlak korunoval po přihrávkách Jomssona a Johanssona střelou z první Karlsson.

I tak je porážka v nastaveném čase nejlepším výsledkem českého národního týmu proti Švédům v letošním ročníku Evropské hokejové tour. Češi zůstávají na posledním čtvrtém místě seriálu a zítra je od 15 hodin středoevropského času čeká souboj s domácími Rusy. Ti už jsou, poté co odpoledne porazili Finsko 2:0, jistými vítězi Rosno Cupu. Se 17 body se usadili i na čele Euro Hockey Tour.

Statistiky utkání:

Švédsko - Česká republika 1:0 v prodl. (0:0, 0:0, 0:0 - 1:0). Branka a nahrávky: 64. Karlsson (Jonsson, Magnus Johansson). Rozhodčí: Ravodin - Anisimov, Olenin (všichni Rus.). Vyloučení: 6:4. Bez využití. Diváci: 3200.

Sestava Švédska: Henriksson - Jonsson, Lindström, Pihl, Magnus Johansson, Oduya, Holmqvist, Frögren, Rhodin - J. Lundqvist, Karlsson, Melin - Eriksson, A. Johansson, Emvall - Hannula, Nordquist, Martensson - Umicevic, Mathias Johansson, Wallin. Trenér: Bengt-Ake Gustafsson.

ČR: Pinc - Ševc, Hejda, Rachůnek, Blaťák, Kadlec, Hamr, Kántor, Phillip - Tenkrát, Vlasák, Hlaváč - Kudrna, D. Moravec, Hořava - Bednář, Hübl, Šimánek - Kalla, Skuhravý, Šachl. Trenéři: Alois Hadamczik, Ondřej Weissmann a Mojmír Trličík.

Rusko - Finsko 2:0 (0:0, 1:0, 1:0). Branky a nahrávky: 32. Sušinskij (Charitonov, Malkin), 60. Sušinskij (Charitonov, Bykov). Rozhodčí: Šindler (ČR) - Bělov, Serďuk (oba Rus.). Vyloučení: 6:9. Bez využití. Diváci: 7000.

Sestava Ruska: Sokolov - Bykov, Vyšedkevič, Aťušov, Varlamov, Kuljaš, Gusev, Titov, Chomickij - Sušinskij, Malkin, Charitonov - Morozov, Zinovjev, Zaripov - Vlasenkov, Něprjajev, But - Koroljuk, Kurjanov, Semin. Trenér: Vladimir Krikunovov.

Finsko: Bäckström - Nummelin, Niemi, Mäntylä, Saravo, Karalahti, Valivaara, Malmivaara - Hentunen, Santala, Peltonen - Hyvönen, Pirnes, Tuomainen - Salmelainen, Hauhtonen, Tarvainen - Valtonen, Mannikö, Uhlbäck. Trenéři: Erkka Westerlund a Hannu Virta.

Průběžné pořadí na turnaji Rosno Cup (po 2 zápasech): . Rusko 6 b. (skóre 5:1), 2. Finsko 2 (3:4), 3. Švédsko 2 (2:3), 4. ČR 2 (2:4).

Průběžné pořadí EHT: 1. Rusko 17 (21:14), 2. Švédsko 16 (21:14), 3. Finsko 8 (12:21), 4. ČR 7 (20:25).

Adam Pražák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme