Čeští hokejisté zařídili výhru Rangers

Díky gólům českých hokejistů zvítězili New Yorku Rangers v utkání čtvrtfinále Stanley Cupu. V domácím zápase proti Buffalu se nejprve po přihrávkách Martina Straky a Marka Malíka trefil kapitán Jaromír Jágr, o výhře jezdců 2:1 rozhodl ve druhém prodloužení obránce Michal Rozsíval. Rangers snížili stav série na 1:2 na zápasy. V Západní konferenci prohrál Vancouver s Anaheimem 2:3 a v sérii prohrává 1:2.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaromír Jágr

Jaromír Jágr | Foto: Miroslav Konvalina

V první třetině diváci ve vyprodané Madison Square Garden ještě gól neviděli, v úvodu druhé části je ovšem potěšil Jágr svým 70. gólem v play off NHL. Rangers byli i nadále aktivnější a několikrát mohli své vedení zvýšit. Obránce Karel Rachůnek dokonce dostal puk za záda brankáře Millera, ale rozhodčí na základě vidozáznamu usoudil, že český bek skóroval úmyslným kopnutím. V polovině třetí části pak Millera překonal i Brendan Shanahan, poskakující puk ale brankovou čáru nepřekročil. Sedm minut před koncem tak přišel vyrovnávací gól, když Daniel Briere využil přesilovku. Další gól už nepadl a muselo se rozhodnout až v prodloužení.

Nejvážnější šance Buffala v prodloužení přišla krátce před koncem první části, když se po střele Dereka Roye za gólmanem Rangers Henrikem Lundqvistem rozsvítilo červené světlo signalizující vstřelenou branku. Zkamenělé publikum si ale mohlo oddechnout, neboť sudí po konzultaci s kolegou u videa oznámil, že gól nepadl. Rozhodnutí padlo až v 97. minutě, když se od modré čáry trefil Michal Rozsíval. Významnou úlohu sehrál při gólu na 2:1 i kapitán Jágr, který clonil gólmanovi.

Nouze o dramatické chvíle nebyla ani v duelu mezi Vancouverem a Anaheimem. Ducks dvakrát vedli a domácí dokázali vždy vyrovnat, na druhou branku Canucks přihrál Danielu Sedinovi český obránce Lukáš Krajíček. Na gól Coreyho Perryho ale už nedokázali reagovat. O úspěchu Anaheimu rozhodla především výborná hra speciálních formací. Hosté ubránili sedm přesilovek Canucks a dvakrát skórovali při vlastních početních výhodách.

Semfinále Východní konference:

New York Rangers - Buffalo 2:1 v druhém prodl. (0:0, 1:0, 0:1 - 0:0, 1:0)

Branky: 21. Jágr (Straka, Malík), 97. Rozsíval - 53. Briere. Střely na branku: 46:39. Diváci: 18.200. Stav série: 1:2

Semfinále Západní konference:

Vancouver - Anaheim 2:3 (1:1, 1:1, 0:1)

Branky: 20. Näslund, 35. D. Sedin (Krajíček) - 4. D. Penner, 30. Beauchemin, 48. Perry. Střely na branku: 26:24. Diváci: 18.630. Stav série: 1:2

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme