Čeští mladíci odolali náporu Argentinců

Fotbalové mistrovství světa do 20 let začalo pro českou výpravu nadějně. V prvním utkání v Ottawě sice výběr Miroslava Soukupa sice ani jednou neskóroval, ale ani neinkasoval. A vzhledem k tomu, že proti Čechům stáli obhájci titulu a tradiční vládci této věkové kategorie Argentinci, jde o úspěšný vstup do šampionátu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Českomoravský fotbalový svaz

Českomoravský fotbalový svaz | Foto: fotbal.cz

Argentinci se do českého týmu pustili hned od začátku, během prvních pěti minut si vytvořili tři brankové příležitosti a vypadalo to, že je pouze otázkou času, kdy brankář Radek Petr inkasuje. Jenže čeští mladíci se postupně ze sevření dostali a přestali Argentince, kteří si stále udržovali herní převahu, pouštět na dostřel Petrovy branky.

Jihoameričané český tým drtivě předčili v počtu střel, jenže ani jednu nedokázali protlačit za záda českého gólmana. Také Češi si vytvořili několik slibných šancí - v prvním poločase mířil z voleje těsně vedle teplický Martin Fenin, po změně stran se na brankáře Romera řítil sám střídající útočník Tottenhamu Tomáš Pekhart, ale místo střely volil zpětnou kličku vracejícímu se obránci a šanci prováhal. V nastaveném čase mohli Češi uzmout překvapivé vítězství, když Romero nesmyslně vyběhl proti střídajícímu Oklešťkovi, který argentinského brankáře sice obstřelil, ale jeho slabá střela se na umělém trávníku téměř zastavila a obránci Argentiny stihli míč odklidit do bezpečí.

Také druhý zápas skupiny "E" KLDR-Panama skončil bez branek. Právě Severokorejci budou v úterý od 23 hodin středoevropského času dalším soupeřem českého mužstva na šampionátu v Kanadě. Ve skupině "D" remizovala Jižní Korea s USA 1:1 a Poláci překvapivě porazili Brazílii 1:0.

MS fotbalistů do 20 let, Kanada, skupina "E"

Česká republika "20" - Argentina "20" 0:0

Rozhodčí: Hansson - Wittberg, Andren (všichni Švéd.). ŽK: Fenin, Janda, Kubáň - Yacob, Mercado. Diváci: 26.559.

Sestavy:

ČR: Petr - Dohnálek, Mazuch, Šimůnek, Kubáň - Gecov, Kúdela, Suchý, Janda (88. Mičola) - Fenin (79. Okleštěk), Střeštík (57. Pekhart). Trenér: Soukup.

Argentina: Romero - Mercado, Fazio, Cahais, Insua - Moralez (80. Acosta), Cabral (64. Piatti), Yacob, Banega - Aguero, Zarate. Trenér: Tocalli.

Jan Kaliba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme